Foto: floorball.lv
Par "Elvi florbola līgas" labākajiem oktobra spēlētājiem nosaukti "Ķekavas Bulldogs" florboliste Inga Ametere un Kristers Eglītis no "Triobet"/"Ulbroka" vienības, vēsta Latvijas Florbola savienība.

"Ķekavas Bulldogs" ar Ameteri uzbrukuma smailē pagājušajā mēnesī aizvadīja piecus mačus, divos no tiem izcīnot uzvaru. Ķekavnieces savā laukumā ar 4:6 piekāpās valsts vicečempionēm NND, spēlētājai izceļoties ar trim vārtiem jeb "hat-trick", bet pēc tam viesos ar 3:6 atzina Igaunijas sieviešu izlases pārākumu. Šajā mačā Ametere guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Pēc tam uzbrucēja palika "tukšā" zaudējumā pret "Ķekavu", bet negaidītā panākumā savā laukumā pār čempionēm Kocēnu "Rubeni" (11:5) viņa izcēlās ar pieciem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlē.

Savu rezultatīvo sniegumu Ametere turpināja arī 12:3 uzvarā viesos pār "Rīgas Lauvām", kur spēlētāja guva piecus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Ametere ar piecās spēlēs gūtiem 15 vārtiem un veiktām sešām rezultatīvām piespēlēm ir Latvijas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja. Tikmēr viņas komandai "Ķekavas Bulldogs" vismaz pagaidām tik labi neveicas - seši punkti un turnīra tabulā dalīta pēdējā pozīcija.

Savukārt vīriešu čempionātā par labāko kļuvis "Triobet"/"Ulbroka" uzbrucējs Kristers Eglītis, kurš komandai septiņos mačos palīdzēja tikt pie piecām uzvarām.

Ulbrokas komanda savā laukumā ar 5:4 pārspēja "Bauskas" florbolistus, bet Eglītis guva trīs vārtus un veica rezultatīvu piespēli, bet pēc tam ar 9:4 pārspēja arī "Ķekavu". Šajā mačā uzbrucējs atzīmējās ar četriem vārtiem un vienu piespēli.

Izbraukuma neveiksmē pret "Valmieru" (9:13) uzbrucējam vieni vārti, kamēr viesos gūtā uzvarā pār Latvijas čempioni Cēsu "Lekringu" (6:5) Eglītis iemeta divus vārtus. Pēcāk ar tādu pašu rezultātu viesos tika pārspēta arī Stalbes "Pārgauja" (spēlētājs izcēlās ar vieniem vārtiem), kā arī ar 8:4 viesos apspēlēti Liepājas "Kurši", kur Eglītim vieni vārti un divas piespēles.

"Triobet"/"Ulbroka" ar deviņās spēlēs izcīnītiem 19 punktiem šobrīd ir virslīgas līdere, bet komandas rezultatīvākais uzbrucējs Eglītis ar 17 vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm ir ceturtais labākais līgā.

Šosezon "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā no 3. līdz 11.decembrim notiks pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, šāda mēroga florbola turnīru Latvijai uzņemot pirmoreiz vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!