Divu Latvijas vadošo komandu duelī čempione "Lielvārde"/"FatPipe" svētdien "Elvi florbola līgas" vīriešiem regulārā turnīra mačā savā laukumā ar 9:1 (1:1, 6:0, 2:0) sagrāva titulēto Cēsu "Lekringu".

Lielvārdes komandas labā pa diviem vārtiem šajā mačā guva Toms Akmeņlauks un Gints Klēģers.

Tieši "Lekrings" florbolists Andris Malkavs piektajā minūtē atklāja šīs spēles rezultātu, bet pirmā perioda beigās Ralfs Jonikāns panāca izlīdzinājumu. Otrā trešdaļa Cēsu komandai izvērtās ļoti neveiksmīga, jo tā ielaida sešus vārtus, turklāt noslēdzošajā periodā "Lielvārde"/"FatPipe" izcēlās vēl divas reizes, tiekot pie graujošas uzvaras.

Trešajā trešdaļā "Lekrings" gan varēja gūt savus otros vārtus šajā spēlē, bet Toms Rīsmanis nerealizēja soda metienu.

Vēl vienā svētdienas mačā uzvaru izcīnīja "Valmiera", kas viesos ar 10:3 (1:0, 5:1, 4:2) apspēlēja "Talsi"/"Irlava" florbolistus.

Uzvarētāju sastāvā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Gatis Liepiņš, kamēr Ričards Eglītis un Ints Vilks guva pa diviem vārtiem un veica pa divām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Talsu un Irlavas apvienotās komandas labā trīs vārtus iemeta Jānis Ragovskis.

Citā svētdienas mačā panākumu izcīnīja "Ķekava", kas ar 6:5 (3:2, 1:0, 2:3) izbraukumā pieveica "Rīgu".

Ķekavas komandas labā piecus vārtus šajā cīņā iemeta Klāvs Jansons.

Pie kārtējā panākuma svētdien tika "Rockets" komanda, kas savā laukumā ar 5:4 (1:2, 1:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Kocēnu "Rubeni", tiekot pie sestās uzvaras šosezon aizvadītajos sešos mačos.

Mājinieku labā divus vārtus šajā mačā iemeta Edžus Bunka un Aivis Hammers.

Pirmo minūšu laikā "Rubene" pēc Leo Lapiņa un Renāra Jēkabsona precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, taču pirmās trešdaļas izskaņā Bunka rezultāta starpību samazināja līdz minimumam.

Otrā perioda otrajā minūtē Atis Stepāns gan atjaunoja divu vārtu pārsvaru par labu viesiem, tomēr noslēdzošajā periodā "Rockets" ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī izvirzījās vadībā. Tomēr minūti un 14 sekundes pirms pamatlaika beigām "Rubene" spēlētājs Mārtiņš Jēkabsons panāca 4:4.

Līdz ar to duelis turpinājās pagarinājumā, kurā uzvaras vārtus jau otrajā minūtē iemeta Bunka.

Tiesa, svētdien "Rockets" zaudēja pirmo punktu, jo netika pie uzvaras pamatlaikā, kas būtu ļāvis iegūt uzreiz trīs punktus. Tagad gan jāsamierinās ar diviem.

Šis "Rubenei" bija otrais zaudējums divu dienu laikā, jo tā savā laukumā sestdien ar 6:11 (0:3, 3:5, 3:3) negaidīti kapitulēja "Rīgai".

Rīdzinieku sastāvā lielisks bija Mārtiņš Zelčs, kurš pamanījās izcelties ar septiņiem vārtiem. Tikmēr Kocēnu vienības sastāvā trīs bumbiņas "Rīgas" vārtos iemeta Ingars Matisons.

Iepriekš šonedēļ par atkāpšanos no "Rīga" galvenā trenera paziņoja Jānis Peičs, pamatojot to ar neveiksmīgu jaunās sezonas sākumu, bet viņa vietā stājies Mārtiņš Jarohovičs, kurš jau pirms vairākiem gadiem vadīja šo vienību.

Peičs Rīgas komandas galvenā trenera amatā pavadīja divas pilnas sezonas.

Virslīgas kopvērtējumā vadībā ar deviņās spēlēs iegūtiem 19 punktiem ir "Triobet"/"Ulbroka" kontā, no kuras par punktu atpaliek Cēsu "Lekrings" un "Lielvārde"/"FatPipe", kas gan aizvadījušas mazāk maču. Tikmēr 17 punktus sešās spēlēs guvusi "Rockets" komanda.

Pirmajam četriniekam ar 11 punktiem seko "Rubene", bet punkts mazāk ir Stalbes "Pārgaujai". Deviņi punkti ir "Valmiera" un "Talsi"/"Irlava" komandām, kamēr pa astoņiem guvušas "Rīga", "Bauska" un "Ķekava". Tikmēr 12 komandu tabulu ar sešiem punktiem noslēdz Liepājas "Kurši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!