Foto: Publicitātes foto
Ar Latvijas jātnieku Kristīnes Egles un Kristapa Neretnieka uzvarām sporta centrā "Kleisti" piektdien, 27. jūlijā, sācies Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā "Rīga–2018" (CSI2*-W/CSIYH1*), kurās piedalās astoņu valstu sportisti.

Sacensību pirmajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 120 cm divās fāzēs uzvaru izcīnīja Latvijas sportiste Kristīne Egle ar zirgu Cincinatti Z, startējot otrajā fāzē bez soda punktiem 33,19 sekundēs. Arī otrajā vietā mūsu komandas pārstāve Sabīne Siliņa ar Kalgari – 0/35,14. Trešajā vietā Igaunijas sportiste Berita Lehtsāra ar Solei Solei – 0/38,99.

"Sacensību sākums ir ļoti veiksmīgs, ja jau izdevās uzvarēt pirmajā maršrutā – ar deviņus gadus veco zirgu Cincinatti Z. Arī mans otrs zirgs Casqueta startēja labi, maršrutu veica bez soda punktiem, bet laika rezultāts mūs ierindoja sestajā vietā. Taču priekšā vēl divas sacensību dienas, turpināšu startēt ar abiem zirgiem, un ceru, ka veiksme mūs neatstās," pēc pirmās sacensību dienas teica
Kristīne Egle.

Otrajā maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem un handikapu divās fāzēs 6/7 gadus veciem zirgiem pirmo vietu izcīnīja Lietuvas jātnieks Imants Grikienis ar zirgu Hjustacus Omgh – 0 s.p./30,10 s, otrā bija Baltkrievijas sportiste Marija Savicka ar Gambo – 0/33,25, bet trešais Igaunijas sportists Tīts Kivisilds ar Haloubet – 0/34,09.

Trešajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs uzvaru guva Lietuvas sportists Mats Petraitis ar zirgu Soli Deo Gloria – 0 s.p./28,04. Otrajā vietā Igaunijas jātniece Anete Lepika ar Samurai's Miracle – 0/28,84, bet trešā viņas komandas biedrene Berita Lehtsāra ar Solei Solei – 0/28,93.

Ceturtajā, šīs dienas sarežģītākajā maršrutā, ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm uz laiku uzvaru guva Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar zirgu For Fan – 0 s.p./59,23 s. Otrajā vietā Krievijas jātnieks Aleksandrs Beļekovs ar Bivadi – 0/60,76, trešais Hanno Ellermanis no Igaunijas ar Dixon – 0/65,53.

"Man bija prieks izmantot iespēju atbraukt mājās un startēt Latvijā, mērojot tālu ceļu no Osnabrikas Vācijā, kur pēdējā laikā trenējos un sportoju. Cenšos katru gadu atbraukt uz Pasaules kausa Rīgas posmu un startēt kopā ar savējiem, un tad arī darām visu iespējamo, lai labi izdotos," saka Kristaps Neretnieks. "Zirgs For Fan ir labi atpūties pēc iepriekšējiem startiem un distancē dodas ar vēlmi strādāt. Taču galvenais sacensību notikums būs Grand Prix svētdien, kur ceru startēt ar diviem zirgiem."

PK Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības notiks 12 maršrutos. Galvenais no tiem – "Grand Prix Rīga" – norisināsies svētdien, 29. jūlijā, un dos ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, iespēju gūt kvalifikācijas punktus startam 2018. gada Pasaules spēlēm un 2019. gada Eiropas čempionātā. Galvenajā maršrutā būs jāpārvar līdz 160 cm augsti šķēršļi.

Sestdien un svētdien sacensību sākums pārcelts uz pulksten 10. Ieejas maksa sestdien un svētdien – 3 eiro, bērniem līdz 16 gadiem – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!