Foto: F64
Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņa pirmajā smagajā svarā starp Mairi Briedi un kubieti Junieru Dortikosu būs arī cīņa par vakanto Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu šajā svarā.

Briedis jūnija vidū "Arēnā Rīga" trešajā raundā skandalozā Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņā nokautēja poli Kšištofu Glovacki. Jau tad bija informācija, ka latvietis kļuvis par jauno WBO čempionu, tomēr josta pēc uzvaras viņam tā arī netika pasniegta, turklāt bija neskaidrība, vai bokseris tiešām ieguvis titulu.

Pēc cīņas ne WBO, ne "BoxRec" vietnēs nebija atrodama informācija par to, ka Briedis ieguvis čempiontitulu. Tomēr šonedēļ situācija mainījusies, un jaunākajā WBO rangā latvietis norādīts kā WBO čempions, turklāt šāds statuss tagad ir arī viņa "BoxRec" profilā.

Tāpat sākotnēji izskanēja informācija, ka Brieža un Glovacka cīņas uzvarētājs tiks pie vakantās WBC jostas. Tomēr tā netika izcīnīta, jo WBSS un WBC nespēja atrast kopsaucēju tiesnešu jautājumā.

Jau pēc cīņas izskanēja informācija, ka WBC čempionu jostu varētu izcīnīt WBSS finālā, ko tagad ESPN apstiprinājis WBC prezidents Maurisio Suleimans.

Tādējādi fināla uzvarētājs kļūs par trīs no četru prestižāko čempionu jostu īpašnieku, jo Dortikoss pēc "Arēnā Rīga" gūtās uzvaras pār Endrū Tabiti ieguva Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu.

Līdz ar to WBSS finālā Briedis un Dortikoss necīnīsies tikai par vienu no četrām prestižākajām jostām - par Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!