Foto: LFF

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atļāvusi organizētu sporta nodarbību rīkošanu profesionāļiem un individuālus treniņus ārtelpu sporta norises vietās, taču noteikusi vairākus ierobežojumus, liecina IZM publicētā informācija.

Jau vēstīts, ka Latvijas Futbola virslīga aizvadītajā nedēļā nāca klajā ar publisku lūgumu, ļaut futbolistiem uzsākt treniņus.

IZM lēmums attiecas tikai uz ārtelpu sporta norises vietām – stadioniem, āra peldbaseiniem, atklātām ūdenstilpnēm, sporta laukumiem un citiem. Ārtelpās ir atļautas individuālas fiziskās aktivitātes, kuros nav fizisks kontakts starp personām, kā badmintons un teniss, taču nav atļauti sporta veidi ar fizisku kontaktu starp personām, piemēram, cīņas sporta veidi un komandu sporta spēles. Tas attiecas ne tikai uz profesionāliem sportistiem, bet arī citiem trenēties gribētājiem.

Profesionālie sportisti ar noslēgtiem darba līgumiem ārtelpu sporta norises vietās ir tiesīgi trenēties kopā ar visu komandu, ja tiek ievēroti vairāki nosacījumi, tostarp par savstarpējo divu metru distanci. Vēl ārtelpu sporta norises vietas pārvaldnieks un fizisko aktivitāšu organizators plāno cilvēku plūsmu tā, lai novērstu cilvēku drūzmēšanos.

Jāņem vērā, ka fizisko aktivitāšu norisei tiek izmantots personīgais inventārs, kā arī pirms un pēc fiziskām aktivitātēm netiek izmantotas ģērbtuves un dušas. Ārtelpu sporta norises vietā ir jānodrošina iespēja roku mazgāšanai ar ūdeni un ziepēm vai roku dezinfekcijai ar 70% etilspirtu saturošu dezinfekcijas līdzekli.

Pilnu IZM lēmumu par fiziskajām aktivitātēm, pulcējoties ārtelpu sporta norišu vietās ārkārtējās situācijas laikā var aplūkot šeit:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!