Foto: LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis šovasar varētu aizvadīt čempionu titulu apvienošanas cīņu pret Lorensu Okoliju no Lielbritānijas, taču abiem vispirms jāuzvar savas nākamās cīņas, intervijā "Sportsmail" teica Brieža promoteris Kalle Zauerlands.

Briedim līdz 14. aprīlim pret austrālieti Džeju Opetaiju ir jāaizstāv čempionu josta Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā, bet Okolijam Pasaules boksa organizācija (WBO) josta jāaizstāv cīņā pret Mihailu Česlaku no Polijas.

"Cīņa pret Okoliju ir tā, kuru esam izskatījuši un izrunājuši," teica Zauerlands. "Viņi teica, ka mēs neesam izteikuši piedāvājumu. Viss ir vienkārši. Mēs ar Ediju Hērnu (Okolija promoteri) esam par cīņu runājuši jau gadu. Mums teica, ka saņemsim piedāvājumu. Tagad mums obligāti jācīnās pret Opetaiju, un tas notiks martā vai aprīlī."

"Mums ir labas attiecības ar Okolija promoteriem, tāpēc nav iemesla, kāpēc cīņa nenotiktu," norādīja Zauerlands.

Pats Briedis intervijā raidījumam "Sporta Studija" skaidroja, ka nākamais pretinieks Opataija vēlas cīņu aizvadīt aprīlī. Viņš stāstīja, ka tuvākajās dienās varētu būt skaidrība par cīņas datumiem, tomēr viņš neizslēdza iespējamību nākamo cīņu aizvadīt arī ASV.

Jau vēstīts, ka aizvadītajās nedēļās Briedis atgriezies pie stratēģijas interneta vidē kacināt interneta slavenību Džeiku Polu, lai izaicinātu viņu uz cīņu.

Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 29 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku. Opetaija ir aizvadījis 21 cīņu profesionālā boksera karjerā un visās ir uzvarējis, taču gandrīz visas cīņas notika Austrālijā. Viņam pieder divas otrā līmeņa jostas - WBO "Global" čempiona tituls un IBF Āzijas un Okeānijas čempiona tituls.

Savukārt Okolijs profesionālā boksera gaitas uzsāka pirms četriem gadiem un līdz šim uzvarējis visās 17 cīņās, 14 no tām ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!