Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs sestdien 94 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Vemblija stadionā Londonā sestajā raundā nokautēja Dilianu Vaitu, saglabājot savu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu supersmagā svara kategorijā.

Fjūrijs pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, nedodot Vaitam nevienu reālu iespēju izpildīt precīzu sitienu. Sestajā raundā Fjūrijs trāpīja sitienu no apakšas pa Vaita zodu un nokautēja viņu.

Tā Fjūrijam bija 32. uzvara karjerā, no kurām 23 gūtas ar nokautu, un viņš joprojām nav piedzīvojis nevienu zaudējumu,. Reizi viņa cīņa noslēgusies neizšķirti. Savukārt Vaitam šis bija trešais zaudējums karjerā, bet viņa kontā arī 28 uzvaras.

Pēc cīņas Fjūrijs izrādīja cieņu Vaitam, sakot, ka viņš kādu dienu kļūs par pasaules čempionu, taču šoreiz viņam ceļā bija visu laiku labākais supersmagā svara bokseris. Tāpat Fjūrijs neizslēdza, ka šī viņam varētu būt pēdējā cīņa karjerā.

Fjūrijs WBC čempiona jostu izcīnīja 2020.gada februārī, uzvarot amerikāni Deonteju Vailderu, un pēc tam to aizstāvēja pagājušajā oktobrī, viņu pieveicot vēlreiz.

Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas supersmagā svara kategorijā šobrīd pieder ukrainim Oleksandram Usikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!