Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks pēc dzimtenes pamešanas aizvada treniņnometni pirms cīņas ar britu Entoniju Džošua, tomēr viņa prātu joprojām nomāc Krievijas iebrukums Ukrainā, sarunā ar viņu pārstāvošo "Blockasset" platformu atzina ukrainis.

Usiks pēc kara sākuma atgriezās dzimtenē, kur pievienojās Teritoriālās aizsardzības vienībai, bet pēcāk ar īpašu valdības atļauju pameta Ukrainu, lai gatavotos cīņai ar Entoniju Džošua.

Trešdien publicētajā intervijā Usiks atklāj, ka sarežģīto lēmumu palīdzēja pieņemt bijušie bokseri Vitālijs Kļičko un Vladimirs Kļičko.

"Smieklīgi, ka es kā jauns bērns skatījos viņu cīņas televīzijā," stāsta Usiks. "Tad mēs iepazināmies un vēl vēlāk pārstāvēju viņu kompāniju. Tagad man ir ļoti labas un draudzīgas attiecības ar abiem brāļiem – gan Vitāliju, gan Vladimiru. Mēs regulāri sazvanāmies un viens otru atbalstām gan labos, gan smagos laikos."

"Par laimi es pārāk daudz no kara neredzēju. Daudz ko zinu no sev tuvajiem cilvēkiem. Vairāki mani draugi ir pazuduši. Nezinām, kur viņi šobrīd ir. Daudz manu radinieku pazaudējuši mājas, draugus un sev tuvos cilvēkus. Ukrainā notiek ļoti šausmīgas lietas," izsakās bokseris.

Līdz šim nepieveiktais Usiks pagājušā gada septembrī pieveica līdzšinējo supersmagā svara Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu Entoniju Džošua. Brits pēcāk aktivizēja līguma punktu, kas paredz šovasar gaidāmo revanša cīņu. Taču noprotams, ka Usikam arī tika uzdots jautājums par iespēju nākotnē cīnīties ar citu titulētu supersmagsvaru Taisonu Fjūriju.

"Pēc revanša cīņas ar Džošua varam runāt par cīņu ar Fjūriju. Tagad vēlos maksimāli koncentrēties, lai gatavotos šai cīņai. Šobrīd nevaru beigt domāt par karu un saviem draugiem Ukrainā. Man maksimāli jāatslēdzas no tām domām, lai labi sagatavotos cīņai un atkal nestu slavu savai valstij," saka sportists, kurš sarunā arī uzsver Dieva nozīmi viņa karjerā.

Ziņots, ka kopš Usiks pametis valsti viņa mājā Kijivā iemitinājušies Krievijas okupantu armijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!