Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pazīstamais Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks atstājis savas dzimtenes aizsardzību no agresora uzbrukuma un uzsācis gatavošanos cīņai pret britu Entoniju Džošua, vēsta "unian.net".

Pagājušajā nedēļā Usiks un otrs pazīstamākais ukraiņu bokseris Vasīlijs Lomačenko saņēma valsts atļauju atstāt aizsargu rindas, lai gatavotos svarīgām boksa cīņām. Lomačenko vakar atteicās atstāt Ukrainas aizstāvju rindas, turpinās aizsargāt savu dzimteni, tāpēc neaizvadīs ieplānoto cīņu pret austrālieti Džordžu Kambosu junioru.

Ukrainas jaunatnes un sporta lietu ministrs Vadims Gutcaits ukraiņu medijiem norādīja, ka Ukrainai svarīgi, lai tās sportisti gūtu panākumus ārpus valsts robežām, tādējādi stiprinātu valsts prestižu un atgādinātu par Ukrainā notiekošo Krievijas agresiju, aicinot uz mieru.

"Mēs redzam, cik daudz sportistu aizbrauc un uzvar. Mēs darīsim visu, lai viņi brauktu prom. Aleksandrs Usiks ir aizbraucis trenēties, viņu gaida cīņa par pasaules čempiona titulu. Mums ir svarīgi, lai viņš uzvarētu un vēlreiz visai pasaulei pateiktu, ka ir pret karu un par mieru. Mums tas ir svarīgi," saka Gutcaits.

Pagājušā gada septembrī Totenhemas "Hotspur" futbola kluba stadionā Usiks fantastiskā cīņā supersmagā svara kategorijā pēc punktiem pieveica britu Entoniju Džošua. Tādējādi Usiks kļuva par četru pasaules čempiona jostu īpašnieku – Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās boksa organizācijas (IBO) versijās.

Usika un Džošua līgumā bija iekļauts punkts, kas ļauj britu bokserim pieprasīt revanšu, un viņš neilgi pēc zaudējuma šo punktu izmantoja. Ilgu laiku nebija zināms, vai notiks Usika un Džošua otrā cīņa, tomēr tagad skaidrs, ka drīzumā tā tiks izziņota. "Kad būs nākamā cīņa? Īstenībā, tā būs drīz. Nevēlos daudz runāt, bet jā – cīņa būs drīz. Lūdzos, lai tā būtu revanša cīņa. Nevēlos boksēties ar kādu, kas nav TOP 10," nesen sociālajos tīklos saviem līdzjutējiem teica Džošua.

24. februārī Krievija uzbruka Ukrainai, sākot bezjēdzīgu karu, kas ilgst jau četras nedēļas. Drīz pēc kara sākuma Usiks un Lomačenko devās palīgā Ukrainas aizstāvjiem, lai atvairītu agresora uzbrukumus.

"Ja viņi vēlas atņemt man vai maniem tuviniekiem dzīvības, man jābūt gatavam darīt to pašu, bet es to nevēlos. Es nevēlos šaut, es nevēlos nevienu nogalināt. Bet, ja viņi grasās nogalināt mani, man nebūs citu variantu," neilgi pēc kara sākuma intervijā CNN teica Usiks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!