Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēc tam, kad Starptautiskā Paukošanas federācija (FIE) atcēla aizliegumu sacensībās piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, Vācija atteikusies rīkot Pasaules kausa posmu, vēsta "Reuters".

Krievijas un Baltkrievijas sportistiem tika liegts piedalīties starptautiskās sacensībās pēc tam, kad Krievijas armija pērn februārī nepamatoti uzsāka uzbrukumu Ukrainai. Tomēr pagājušajā nedēļā notikušajā FIE ārkārtas kongresā vairāk nekā 60% no organizācijā esošajā nācijām balsoja par agresorvalstu pielaišanu sacensībām.

Vācijas Paukošanas federācijas vadītāja Klaudija Bokela atzina, ka šis lēmums ir raisījis karstas diskusijas. "Mēs solidarizējamies ar Ukrainas cilvēkiem, kuri cieš no kara agresijas. Vācijas Paukošanas federācija pieņem kongresa lēmumu, taču skaidri un gaiši uzsveram - mēs vēlējāmies, lai tas būtu citādāks."

Sacensībām bija jānotiek 5.-7. maijā, turklāt jau aprīlī paukošanā sākas kvalifikācija uz nākamā gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Tikmēr Krievijas Paukošanas federācijas galva Ilgars Mamadovs norādīja, ka nav pārsteigts par Vācijas kolēģu nostāju.

"Šī nav pirmā valsts, rīkot sacensības atteiksies arī citas federācijas. Gaidījām šādu situāciju. Valsts, kas nespēj rīkot turnīrus, balstoties uz vienlīdzīgiem apstākļiem, to arī nedarīs," aģentūrai TASS teica Mamadovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!