Divas F-1 komandas nākamajā sezonā pilnībā mainīs savus nosaukumus un pieņems galvenā sponsora vārdu, radot bažas, ka čempionāta popularitātes milzīgā izaugsme liek komandām zaudēt identitāti, lai iegūtu papildus finansējumu.

Nākamajā sezonā starp F-1 komandām vairs nebūs redzams "Alfa Romeo" vārds, kas bija "Sauber" komandas galvenais sponsors. Tā kā "Sauber" 2026. gadā kļūs par "Audi" rūpnīcas komandu, tad sadarbība ar citu autoražotāju vairs nebija loģiska. 2023. gada decembrī kļuva zināms, ka "Sauber" nākamajās sezonās startēs ar nosaukumu "Stake F1 Team".

Šāds nosaukums komandai dots, jo par tās galveno sponsoru kļuvusi tiešsaistes kazino platforma "Stake". Savukārt straumēšanas servisa "Kick" vārdā nosaukta formulas šasija, tāpēc teorētiski komandas pilnais nosaukums ir "Stake F1 Team Kick Sauber".

Savukārt "Red Bull" māsas komandas "AlphaTauri" jaunais nosaukums būs "Visa Cash App RB Formula One Team". Maksājumu karšu kompānija "Visa" kļuvusi par abu "Red Bull" īpašumā esošo komandu globālo partneri, bet līdzšinējā "AlphaTauri" šīs sadarbības ietvaros pilnībā mainīs savu nosaukumu.

Bez liela finansējuma F-1 komandām nav iespējams radīt konkurētspējīgas mašīnas. Neraugoties uz Maksa Verstapena dominanci pagājušajā sezonā, F-1 čempionātā šobrīd ir desmit komandas, kuru formulas dažādās sacensībās var iesaistīties cīņā par punktiem. Lai saglabātu iespēju sacensties par augstām vietām, komandām jāattīsta savas formulas, kam nepieciešams finansējums, tāpēc sponsoru dotā nauda ir ļoti svarīga. Tas, ka ģenerālsponsors tiek iekļauts F-1 komandu nosaukumā, nav nekāds jaunums, taču "Stake F1 Team" un "Visa Cash App RB" gadījumos vairs nav zināma komandas identitāte.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!