Fоtо: Shutterstock

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) tomēr lēmusi pagarināt lēmuma pieņemšanu par finansējuma piešķiršanu sporta federācijām, jo tās rīcībā atkal nonākusi jauna informācija, portāls "Delfi" uzzināja ministrijā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka ministrijas iesniegtais un Latvijas Nacionālajā sporta padomē (LNSP) apstiprinātais 2024. gada sporta finansējuma sadalījums raisījis sašutumu vairākās federācijās. Jaunāko versiju par sporta federāciju aktivitātēm un jauno TOP 15 rangu IZM publiskoja ceturtdien, tomēr arī jaunie, federāciju precizētie dati raisa bažas par sporta organizāciju godīgumu un neataino patieso situāciju.

Nu Izglītības un zinātnes ministra izveidota vērtēšanas komisija ir saņēmusi atsevišķu iesniedzēju precizēto informāciju, kas varētu ietekmēt piešķiramā valsts finansējuma apmēru, piektdien ziņo IZM.

"Vienlaikus arī sabiedrībā ir izskanējusi informācija, kas norāda, ka iesniedzēji, iespējams, nav izpratuši iesniedzamās informācijas saturu. Ņemot vērā to, ka no iesniedzēju sagatavotās un iesniedzamās informācijas un valsts budžetā pieejamā finansējuma, iesniedzējiem ir aprēķināms un piešķirams valsts finansējuma apmērs, ministrija secina, ka šobrīd ir nepieciešams papildus laiks, lai pieņemtu lēmumus par valsts finansējuma piešķiršanu 2024. gadā," teikts ministrijas paziņojumā.

Nolemts pagarināt lēmuma pieņemšanas termiņu saistībā ar valsts finansējuma piešķiršanu līdz 31. martam.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !