Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas smagā svara kategorijas bokseris Entonijs Džošua piektdien Rijādā boksa duelī ar nokautu uzvarēja kamerūnieti Fransisu Nganū. Cīņas uzvarētājam jau iepriekš tika paredzēta iespēja spēkoties ar Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika divu cīņu sērijas uzvarētāju.

Džošua jau pirmajā raundā aizsūtīja Nganū nokdaunā un cīņu pabeidza otrajā raundā, izdarot trāpīgu sitienu pēc tam, kad tiesnesis kanādietim otro reizi duelī bija noskaitījis līdz desmit.

Jauktās cīņu mākslas (MMA) cīkstonis Nganū tikai oktobra beigās debitēja profesionālajā boksā un ne tikai izturēja desmit raundu cīņu, bet arī bija tuvu tam, lai parūpētos par pārsteigumu cīņas trešajā raundā, kad aizsūtīja Taisonu Fjūriju nokdaunā. Šajā cīņā Fjūrijs uzvarēja tikai ar tiesnešu dalītu lēmumu.

37 gadus vecajam Nganū, kurš ir bijušais UFC smagsvaru čempions, MMA bilance ir 17 uzvaras un trīs zaudējumi, bet profesionālajā boksā viņš zaudējis abās cīņās.

Savukārt trīs gadus jaunākais Džošua piedalījies 31 cīņā un guvis 28 uzvaras, 25 no tām ar nokautu. Vienīgos zaudējumus viņš ir piedzīvojis divreiz pret ukraini Oleksandru Usiku un vienreiz pret amerikāni Endiju Ruisu, cīnoties par čempiona jostām Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!