Rīgā notikušajās veikborda sacensībās "Baltic Open 2003" meistaru klasē vīriešiem pārliecinošu uzvaru pagājušās nedēļas nogalē svinēja 16 gadus vecais Andžejs Matsukevits no Igaunijas, bet sievietēm Daugavas ūdeņos labākā bija Latvijas sportiste Maija Ūdre.
To pirmdien paziņoja Latvijas Veikborda asociācijas pārstāve Ūdre.

Matsukevits par izpildītajiem akrobātiskajiem trikiem finālā nopelnīja 404 punktus, pēc sevis atstājot labāko Latvijas pārstāvi Staņislavu Korotkovu (251 punkts). Ūdrei uzvaru nodrošināja 93 punkti.

Amatieru jeb "Open" klasē labākais bija igaunis Henrijs Reitalu ar 144 punktiem, savukārt junioru grupā pārliecinoši ar 133 punktiem uzvarēja desmitgadīgais igauņu veikbordists Daniels Matsukevits.

Pavisam sacensībās piedalījās 33 dalībnieki.

Svētdien finālsacensībās skatītāji varēja vērot aizraujošu akrobātisko triku sniegumu labāko Igaunijas un Latvijas veikborda meistaru izpildījumā. Trikus vērtēja divi tiesneši no Igaunijas un Latvijas, kuri izvērtēja katra dalībnieka sniegumu, papildus vērtējot arī trika stilu, amplitūdu un piezemēšanos. Triku saraksts ir noteikts Pasaules veikborda asociācijas noteikumos, un tie tiek pildīti uz V formas viļņa, kas veidojas aiz braucošā kutera, norādīja Ūdre.

Pirmo reizi Latvijas veikborda sacensības Baltijā notika ar speciālu veikborda laivu "Mastercraft X7". Aiz šāda tipa laivām notiek arī Eiropas un pasaules līmeņa sacensības. Tādas laivas kā "Mastercraft X7" ir ļoti dārgas un vidēji maksā ap 45 000 dolāru, klāstīja Ūdre.

"Baltic Open 2003" uzvarētāji grupās:

Sievietes:

1. Maija Ūdre (Latvija) 93 punkti

2. Kristīne Beņķe (Latvija) 54 punkti

3.Liene Pētersone (Latvija) 30 punkti

Meistarklase vīriešiem:

1. Andžejs Matsukevits (Igaunija) 404

2. Staņislavs Korotkovs (Latvija) 251

3. Vidriks Korps (Igaunija) 223

Juniori:

1. Daniels Matsukevits (Igaunija) 133

2. Madis Bekmans (Igaunija) 65

3. Lauri Lavigs (Igaunija) 12

Amatieri ("Open" klase):

1. Henrijs Reitalu (Igaunija) 144

2. Edgars Rozentāls (Latvija) 116

3. Ģirts Upenieks (Latvija) 112

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!