Foto: AP/Scanpix

Lietuviešu riteņbraucējs Ramūns Navardausks no "Garmin-Sharp" komandas trešdien bija labākais sprinta finišā un izcīnīja otro vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 17.posmā.

Šajā posmā labākais bija itālis Džovanni Viskonti no "Movistar" komandas, kurš aizbēga nelielā kāpumā 17 kilometrus pirms finiša. Distances izskaņā viņš tuvākos konkurentus apsteidza par 19 sekundēm, izcīnot savu otro panākumu trīs posmu laikā.

Tikmēr Navardausks bija labākais sekotāju grupā starp aptuveni 20 braucējiem, sprinta finišā apsteidzot slovēni Luku Mežgecu ("Argos-Shimano"). Pēc finiša Navardausks pacēla rokas gaisā, kļūdaini uzskatot, ka ir uzvarējis posmā.

Pirms tam Navardausks bija uzvarējis šī gada velobrauciena 11.posmā.

Kā ziņots, dienu iepriekš pie otrās vietas "Giro d'Italia" 16.posmā tika arī igauņu sportists Tanels Kangerts ("Astana"), bet Navardausks šajā posmā finišēja ceturtais.

Pēc salīdzinoši līdzenā trešdienas posma, turpinājumā gaidāmi izšķirošie posmi. Ceturtdien gaidāms 20,6 kilometrus garš individuālais brauciens kalnā.

Kopvērtējuma situācija nemainījās. Līderis joprojām ir itālis Vinčenco Nibali no "Astana" komandas, kurš par minūti un 26 sekundēm apsteidz 2011.gada "Tour de France" čempionu Keidelu Evansu (BMC) no Lielbritānijas. Savukārt trešo vietu ieņem kolumbietis Rigoverto Urans ("Sky"), kurš atpaliek par divām minūtēm un 46 sekundēm.

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāļu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada "Giro d'Italia" sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cista. Savukārt pēc 12.posma no dalības sacensībās izstājās pērnā gada čempions kanādietis Raiders Hesdžedāls un pagājušā gada "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētājs Bredlijs Viginss no Lielbritānijas.

Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz svētdienai.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Hesdžedāls, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdza 84.vietā.

Šogad velobraucienā nepiedalās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!