Svētdien, 7. jūnijā sporta un atpūtas kompleksā Riekstukalns pie Baldone notika "Vivus.lv" MTB Maratons 3. posms. Šajā posmā pulcējās lielākā daļa Baltijas labāko kalnu riteņbraucēju no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Ar ļoti lielu interesi tika gaidīts TREK distances (50km) starts, jo Riekstukalna posmā piedalījās lielākā daļa Baltijas ātrāko kalnu riteņbraucēju - MTB Pasaules kausa dalībnieki Mārtiņš Blūms, Arnis Pētersons un Matīss Preimanis no Latvijas, vadošie Igaunijas sportisti Peeter Pruus, Sten-Erik Ottender, kā arī spēcigi Lietuvas jaunie riteņbraucēji.

50 distancē vīriešu ieskaitē dubultuzvaru izcīnīja ZZK-Cēsis komandas braucēji Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons,kuri tikko atgriezušies no ļoti veiksmīgi aizvadītiem Pasaules Kausa posmiem Olimpiskajā MTB krosā. Trešajā vietā ierindojās Rietumi-Delfin komandas braucējs Peeter Pruus.

Sieviešu konkurencē jau trešo posmu pēc kārtas ātrākā bija Lelde Ardava, kura saglabā Radisson Blu Līderes kreklu. Otrajā vietā Ingrīda Šmite (Sportlife Cycling Team), bet trešā Lāsma Ozola (Volkswagen-Veloprofs.lv)

Ļoti spraiga cīņa notiek tradicionāli populārajā Latvijas Valsts Mežu Pusmaratonā, kur uz starta izgāja gandrīz pustūkstotis riteņbraucēju. 25km distancē šodien visātrākais bija Sportlife Cycling braucējs Zigmārs Zučiks, otrais Ivo Irbe (Volvo MTB Team) un trešais vēl viens Sportlife Cycling  dalībnieks Toms Knostenbergs.

Ātrākā no dāmām pusmaratona distancē Aiga Paegle (A2/Dema), otrā Viktorija Loiko (RRS/Booking Group), trešā Justīne Brūvere (ebike/machine)

Pēc sacensībām ikviens dalībnieks saņēma garšīgas pusdienas no pašmāju pārtikas ražotājiem Nākotne, Latvijas Maiznieks, Garīši un Balticovo.

Vivus.lv MTB Maratons ceturtais posms uzreiz pēc Jāņiem - 28. jūnijā Talsos, sporta un atpūtas kompleksā Kamparkalns,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!