Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ogres novada Zilajos kalnos notika Latvijas valsts mežu MTB un "Gravel" maratona sezonas finālposms. Negaidīti "Gravel" distancē uzvarēja titulētais eksprofesionālis Aleksejs Saramotins, kamēr dāmu konkurencē pirmā Renāte Rodionova, kura kļuva arī par sezonas čempioni. Kungiem šo titulu ieguva Kaspars Serģis, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Uznākušais lietus "Latvijas valsts mežu" MTB un "Gravel" maratona sezonas noslēguma posmu padarīja par īstenu SPA procedūru visiem dalībniekiem. Takas bija kļuvušas slidenas un prasīja papildus modrību. Organizatori bija parūpējušies par interesantām un tehniski prasīgām trasēm, sacensību centram esot Zilo kalnu slēpošanas stadionā. Noslēdzošais posms arī atrisināja atlikušās intrigas kopvērtējumā.

"Toyota" "Gravel" distancē tika pievarēti 73 kilometri. Sacensību laikā izkristalizējās trīs riteņbraucēju liela līderu grupa ar Kasparu Serģi ("Giant& Liv team Latvia"), igauni Tāvī Kannimaē un daudzkārtējo Latvijas čempionu, eksprofesionāli Alekseju Saramotinu tajā. Uz papēžiem mina Sandijs Kļaviņš, kurš centās uzbrukt Serģa kopvērtējuma pozīcijām. Līderi gan nevienu tuvāk nepalaida, palielinot savu pārsvaru virs piecām minūtēm.

Finišā ātrākās kājas bija Saramotinam, kurš negaidīti kļuva par posma uzvarētāju. Trasē viņš pavadīja divas stundas deviņas minūtes un 14 sekundes. Otrā vieta Kannimaē, bet trijnieku noslēdza Serģis. Tieši viņš kļuva par sezonas kopvērtējuma čempionu, otrajā un trešajā vietā atstājot attiecīgi Kannimaē un "Ogres velokomandas" sportistu Sandiju Kļaviņu.

Dāmu konkurencē lielisks sniegums Ogres posmā "ĀdažiVelo" pārstāvei Rodionovai, kura kļuva par sezonas kopvērtējuma čempioni. Trasi viņa veica divās stundās 55 minūtēs un 38 sekundēs. Sekoja komandas biedrene Monta Pauloviča (+00:03:19), kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Zane Kaļverša-Ķeņģe no "Latvian Cycling girls". Kopvērtējumā otrā vieta Katrīnai Jaunslavietei-Kipruei, ("ZZK") bet "TOP3" noslēdza Monta Pauloviča.

Komandu vērtējumā triumfs tika "Giant&Liv team Latvia", kam sekoja "Dako Ziemeļvidzeme" un "Virsotne/Marmot".

"Lielbāta" MTB distancē vairāki simti braukt gribētāju veica 40 kilometrus garu trasi, kas bija sadalīta divos apļos un veidoti Ogres un Ikšķiles apkaimē. Divvadībā arī šajā posmā no visiem atrāvās Ģirts Cirvelis ("Roadex") un Rainers Zviedris ("Dako Ziemeļvidzeme").

Finišā nedaudz ātrāks bija pieredzējušais Cirvelis, kamēr junioram Zviedram otrā vieta un uzvara junioros. "TOP3" noslēdza vēl viens juniors Artjoms Sergijevičs (+00:01:22). Kopvērtējumā uzvarēja Cirvelis, otrais Rainers Zviedris, bet trešais Rolands Burcevs no "VeloExpress Scott".

Dāmu konkurencē sezonas pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Laura Ramane ("Bauskas velokomanda"), kura finišēja pēc trasē pavadītas vienas stundas 43 minūtēm un 25 sekundēm. Pēc 58 sekundēm sekoja Anita Antone ("Giant&Liv team Latvia") , bet pēc viņas bija Amanda Reilija Zariņa ("Baldones RN"). Kopvērtējumā Antonei uzvara, Ramanei otrā, bet Zariņai trešā vieta.

Komandu ieskaitē sezonas čempionu gods tika "Dako Ziemeļvidzeme", otrā bija "Velokomanda Sigulda", bet trešā - "Skanste/ Virši".

"Mammadaba" Veselības braucienā zēnu konkurencē pirmais finišēja Jurģis Freināts ("Engures Sportam"), otrā vieta Alvim Matīsam Zariņam ("Ķekavas NSS"), bet trešā - Ričardam Hansonam ("RRS/ MSĢ"). Meitenēm pirmā bija Kate Skujiņa ("Wess motors"). Otrā pozīcija Samantai Roziņai ("Latvian Cycling girls"), bet trešā Katrīna Hansone, kura uzvarēja W12 grupā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!