Foto: F64

Četrkārtējais Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs nav sev izvirzījis mērķi par katru cenu gaidāmajās 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Krievijas kūrortpilsētā Sočos izcīnīt zelta godalgu, sarunā atzina pats sportists.

Kā zināms, sezonas pēdējā posmā olimpiskajā Soču trasē M.Dukurs izcīnīja uzvaru, summā par 0,17 sekundēm apsteidzot mājinieku Aleksandru Tretjakovu un jau ceturto gadu pēc kārtas triumfējot Pasaules kausa izcīņā. Uzvarot sezonas pēdējos trijos posmos, viņš tika arī pie 100 000 eiro lielas prēmijas.

Lūgts raksturot aizvadīto sezonu un uzstādītos mērķus gaidāmajā Olimpiādē, M.Dukurs atzina, ka nav sev izvirzījis uzdevumu par katru cenu triumfēt Sočos.

"Aizvadītā sezona bija grūta. Stāvot uz starta līnijas katrā no braucieniem, nekad nezini, kurā pozīcijā finišēsi. Tieši tāpēc katrām sacensībās gatavojos ar pilnu atdevi," sacīja Dukurs. "Izcīnīt šo Pasaules kausu nebija tik grūti kā pirmo, jo tad vienmēr ir papildus spiediens no skatītājiem un līdzjutējiem. Palīdzēja tas, ka konkurenti no Krievijas un Vācijas nestartēja visos posmos, tādēļ jau pirms Sočiem zināju, ka kauss būs mans."

"Ja runājam par gaidāmajām olimpiskajām spēlēm nākamajā gadā, tad varu atklāt, ka neesmu izvirzījis sev mērķi par katru cenu izcīnīt zeltu. Labprāt cīnītos par medaļām, bet tāda uzstādījuma - tikai un vienīgi zelts - nav," piebilda skeletonists.

Tāpat jaunākais no brāļiem Dukuriem atklāja, ka starpsezonā vislielākos finanšu līdzekļus tehnikas un sportistu attīstībā nolēmuši ieguldīt gaidāmo olimpisko spēļu saimnieki krievi, kas arī būs vieni no galvenajiem konkurentiem gaidāmajā sezonā.

Sestdien Siguldā notikušajā Latvijas ledus trašu sportistu sezonas noslēguma pasākumā gan Martins, gan viņa brālis Tomass trasē devās uzvalkos. Pēc abiem braucieniem M.Dukurs pauda, ka sajūtas esot bijušas neierastas, taču tas neesot traucējis uzstādīt labu rezultātu.

"Īpaši grūti startēt uzvalkā nebija. Varbūt neliels diskomforts bija trases vidusdaļā, kad uzvalks sāka plīvot un arī tauriņš nedaudz žņaugt. Uzskatu, ka trasi veikt šādā apģērbā nav bīstami, jo nobraucu labi, ne reizi neskarot trases apmales. Šeit arī jāuzslavē trases tehniskais personāls, kas izcili bija sagatavojis ledu sacensībām," pastāstīja titulētais sportists.

Jau ziņots, ka šosezon M.Dukurs uzvarēja astoņos no deviņiem Pasaules kausa posmiem. Viņš ir pirmais sportists, kurš sezonas gaitā spējis uzvarēt astoņos posmos.

Savukārt T.Dukurs uz goda pjedestāla kāpa četras reizes.

Pagājušajā gadā M.Dukurs uzvarēja deviņās no 11 sacensībām (Pasaules kausa posmiem un pasaules čempionāta), kurās piedalījās. Tas ir vien nedaudz mazāk iespaidīgi nekā 2011.gadā, kad viņš bija labākais pilnīgi visās sacensībās.

Kopumā kopš 2012.gada sākuma M.Dukurs triumfējis 21 no 24 Pasaules kausa un pasaules čempionāta ietvaros notikušajām sacīkstēm.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Savukārt M.Dukurs tagad ir vienīgais, kurš uzvarējis četrus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!