Foto: F64
Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri svētdien Sanktmoricas trasē guva savu trešo dubultuzvaru pēc kārtas Pasaules kausa posmos.

2014.gadā brāļi Dukuri ir triumfējuši visos trijos Pasaules kausa posmos. Pēc šīs uzvaras Martins Dukurs nostiprinājies Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā (1270 punkti), par 65 punktiem atpaliek Aleksandrs Tretjakovs, bet Tomass Dukurs nostiprinājies trešajā pozīcijā ar 1198 punktiem.

Martins Dukurs fantastiski veica pirmo braucienu, startā atpaliekot no ieskrējiena rekordista Aleksandra Tretjakova, kurš gan pirmajā braucienā nebija labāko desmitniekā. Ar labi uzņemtu ātrumu, labi veiktām virāžām Martins Dukurs sasniedza jaunu šī gada Sanktmoricas trases rekordu - 1:08,14 sekundes.

Tomass Dukurs arī labi veica trases augšdaļu, taču lejasdaļā neizdevās sasniegt lielāku ātrumu. Finišā savam jaunākajam brālim Tomass gan zaudēja 0,57 sekundes, taču ar to pietika, lai nosargātu otro pozīciju.

Trešais pirmajā braucienā bija brits Kristans Bromlijs, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,71 sekundi.

Otrajā braucienā Tomass Dukurs perfekti veica visu trasi un laboja Martina pirmajā braucienā sasniegto trases rekordu (1:07,92 minūtes). Taču šis rekords noturējās tikai pāris minūtes, jo Martins atbildēja ar vēl vienu izcilu braucienu un jaunu Sanktmoricas trases rekordu (1:07,40 minūtes). Divu braucienu summā jaunākais brālis vecāko apsteidza par 1,09 sekundēm.

Brāļu Dukuru dubultuzvara Sanktmoricas trasē bija vairāk nekā pārliecinoša, jo trešās vietas ieguvējs Džons Fairbērns no Tomasa atpalika par 0,69 sekundēm.

Portāls "Delfi" piedāvāja skeletona un bobsleja četrinieku teksta tiešraidi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!