Foto: LETA
Latvijas bobsleja pilots Ralfs Bērziņš debijas Pasaules kausa posmā izcīnīja augsto septīto vietu, par ko ir ļoti apmierināts, taču uzver, ka svētdien sacensības turpināsies ar otro posmu un arī tajā ir jāaizvada divi labi braucieni.

Kā ziņojām, PK pirmajā posmā uzvarēja vācietis Frančesko Frīdrihs, otrais palika Oskars Ķibermanis, bet trešais – austrietis Bendžamins Maijers. Ralfs Bērziņš savā pirmajā braucienā Pasaules kausā ierindojās 12. vietā, bet pēc teicama otrā brauciena pacēlās uz septīto vietu, ko dalīja ar vācieti Kristoferu Hāferu.

"Otrais brauciens bija labs, bet bija kļūdiņas, ko vajadzētu izlabot uz rītdienu. Septītā vieta debijā ir labi, bet nevar sapriecāties, jāstartē arī rīt ar pilnu atdevi," pēc finiša žurnālistiem teica Bērziņš. "Mērķis šajās sacensībās – ne konkrēts rezultāts, bet divi labi braucieni, un tas tika šodien izdarīts. Esmu apmierināts ar savu sniegumu, startu varētu labāku."

"Arī Eiropas kausā man te bija pirmie braucieni, varbūt tas labi, ka visas debijas man mājas trasē," piebilst pilots.

Jaunais pilots nenoliedz, ka uztraukums pirms debijas "augstākajā sabiedrībā" esot bijis gan. "Debijas "mandrāža" bija diezgan liela, un vēl mājas trase. Mēģināju nedomāt par uztraukumu, palīdzēja parastā rutīna, koncentrējos sacensībām," saka Ralfs. "Nevar teikt, ka man trīcētu kājas, skatoties uz uzvārdiem, bet mazs saviļņojums ir. Neaprakstāma sajūta, vienreizēja iespēja, kas ir jāizmanto. Sezonā mērķis tas pats, kā šodien – labi braucienus, tas sākumā būtu galvenais. Esmu priecīgs, ka man atļāva piedalīties Pasaules kausā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!