Foto: F64
Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis svētdien Siguldas trasē izcīnīja Eiropas čempionu titulu, kā arī nodrošināja otro vietu Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku konkurencē.

Līdz ar to Latvijas sportisti Siguldā izcīnīja uzvaras visās sacensībās vīriešu konkurencē. Skeletonā savu 11. Eiropas čempiona titulu un devīto Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja godu izcīnīja Martins Dukurs, bet sestdien Ķibermanis/Miknis uzvarēja Pasaules kausa posmā.

Ķibermanis/Miknis abos braucienos uzrādīja pārliecinoši labākos rezultātus gan starta ieskrējienos, gan finiša rezultātā, kas divu braucienu summā ļāva tuvākos sekotājus, šveicieša Simona Frīdli ekipāžu, apsteigt par 0,36 sekundēm.

Trešo vietu Pasaules kausa vērtējumā izcīnīja kanādietis Džastins Kripss, kas latviešiem zaudēja 0,41 sekundi, bet Eiropas čempionāta vērtējumā trešā vieta vācietim Kristofam Haferam (+0,52).

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja arī Oskars Melbārdis un Intars Dambis, kuri divu braucienu summā saviem tautiešiem piekāpās par 0,57 sekundēm. Tas Pasaules kausā deva piekto vietu, bet Eiropas čempionātā – ceturto.

Melbārdis šodien atzīmēja arī savu 32. dzimšanas dienu.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!