Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucējs Kristens Rozītis sestdien svinēja uzvaru Vinterbergas trasē Vācijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā junioriem.

Pirmajā braucienā latvietis uzrādīja otro labāko laiku, bet otrajā braucienā viņš palika nepārspēts un summā par 0,17 sekundēm apsteidza vācieti Toniju Grēfi. Vācietis pēc pirmā brauciena bija salīdzinoši stabils līderis, tomēr otrajā piegājienā viņš spēja uzrādīt tikai ceturto labāko laiku.

Rozītim uzvaru izcīnīt nepatraucēja vājais sniegums startā, kurā viņam attiecīgi tikai 13. un 14.laiks.

Pirms nedēļas Rozītis sezonas pirmajā posmā Altenbergas trasē Vācijā ierindojās sestajā vietā.

Tikmēr meiteņu konkurencē juniorēm Alise Evelīna Mitkus ierindojās 13.vietā 16 sportistu konkurencē, uzvarētājai Angelikai Fleišerei no Vācijas piekāpjoties par 2,47 sekundēm.

Sestdienas gaitā notiks arī komandu stafetes sacensības.

Kā ziņots, piektdien Kristers Aparjods izcīnīja ceturto vietu jauniešu konkurencē. Citviet jauniešu grupā meitenēm sesto vietu izcīnīja Kendija Aparjode, bet divnieku konkurencē junioriem nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ tika aizvadīts tikai viens brauciens, kurā Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels ieņēma 11.vietu.

Pasaules kauss jauniešiem un junioriem šosezon tiks izcīnīts sešos posmos, no kuriem ceturtais janvārī notiks Siguldā. Pēc tam februārī Itālijā norisināsies Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) Jaunatnes spēles. Siguldas posmā notiks arī Eiropas čempionāts junioriem, bet pasaules čempionāts pēc sezonas sestā posma notiks Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!