Foto: F64

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja 26. vietu Austrijā notiekošā Pasaules kausa otrā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Rastorgujevs trasē devās kā 36. biatlonists, taču spēja savu pozīciju uzlabot, jo līdz pirmajai šaušanai viņš bija pakāpies uz 33. vietu, turklāt ugunslīnijā bija nekļūdīgs. Tas Latvijas sportistam ļāva ielauzties pirmajā trīsdesmitniekā un cerēt uz Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem. Pirms otrās šaušanas Rastorgujevs bija 29. pozīcijā, pie tam arī šoreiz viņš bija nekļūdīgs, pirms trešās ugunslīnijas atrazdamies 27. vietā.

Trešajā šaušanā Rastorgujevs atkal bija teicams, nepieļaujot nevienu kļūdu, kas ļāva pakāpties uz 23. pozīciju. Tiesa, noslēdzošajā ugunslīnijā viņš pieļāva vienu kļūdu, bet pēcāk viņš trasē nebija tik ātrs, finišā ierindojoties 26. vietā.

Finišā Latvijas pārstāvis no uzvarētāja titulētā francūža Martēna Furkada, kurš pieļāva divas kļūdas, atpalika par divām minūtēm un 32,7 sekundēm. Savukārt otro vietu izcīnīja piektdienas sprinta uzvarētājs vācietis Simons Šemps, kurš ugunslīnijā pieļāva vienu kļūdu un kurš Furkadam zaudēja 8,9 sekundes.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās šaušanā divas kļūdas pieļāvušais krievs Antons Šipuļins.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sezonas pirmajām piecām sacensībām līderpozīcijā ar 254 punktiem atrodas iepriekšējo četru gadu Pasaules kausa ieguvējs Furkads, no kura par 53 punktiem atpaliek 41 gadu vecais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens, kurš sestdien bija sestais. 190 punktus iekrājis vēl viens francūzis Kentēns Fijons Majē. Savukārt Rastorgujevs izcīnījis 25 punktus un ieņem 50.pozīciju starp 69 punktus guvušajiem sportistiem.

Kā zināms, Rastorgujeva divas kļūdas šaušanā piektdien liedza viņam pacīnīties par augstu vietu desmit kilometru sprinta sacensībās, sportistam ierindojoties 36. pozīcijā.

Savukārt pārējie Latvijas sportisti bija vēl zemāk - Roberts Slotiņš ar trim kļūdām šaušanā bija 102. pozīcijā, bet Ingus Degsnis ar četrām kļūdām bija 106. vietā. Kopumā sacensībās piedalījās 108 biatlonisti.

Jau vēstīts, ka pirms tam Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika sestdien savās debijas sacensībās PK iedzīšanā finišēja pēdējā vietā, ar septiņām kļūdām šaušanā ierindojoties 55. pozīcijā.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā svētdien biatlonisti sacentīsies dāmu un kungu stafetē.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais ir līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē esošajā Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27. vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!