Krievijas izlases hokejists Iļja Kovaļčuks, kurš pasaules čempionātā jau divreiz ir saņēmis noraidījumus līdz spēles beigām, nedrīkstēs spēlēt pusfinālā, bet finālā vai spēlē par trešo vietu viņš varēs piedalīties, paziņoja IIHF.

Ceturtdaļfinālā ar Šveici, kuru Krievija uzvarēja ar 6:0, Kovaļčuks pēdējā trešdaļā par rupjību saņēma lielo sodu, kas automātiski nozīmē nākamās spēles izlaišanu. Ceturtdien pasaules čempionāta direktorāta sēdē Kovaļčuka jautājums arī tika apspriests, taču bargākai soda mēri viņam netika piemēroti.

Pats Kovaļčuks, kurš pasaules čempionātā vēl nav guvis nevienus vārtus, sarunā ar Krievijas žurnālistiem konstatēja, ka viņa neveiksmes nāk par labu izlasei. "Pirms tam bija otrādi - es guvu vārtus, bet izlase zaudēja. Labāk lai ir tā, kā tagad! Galvenais, lai mēs mājās atgrieztos ar zelta medaļām."

Savukārt Krievijas izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs pirms šodien paredzētās pusfināla spēles ar Somiju atzina, ka somi ir mainījuši spēles stilu un ir ļoti bīstami. Atgādinām, ka pagājušajā gadā Maskavā pusfinālā Somija pagarinājumā uzvarēja Krieviju.

"Šī Somijas izlase spēlē ziemeļamerikāņu stilā. Tāpēc, ka viņu komandā ir daudz šī stila spēlētāji. Taču mums ir informācija par somiem, un spēle noteikti nebūs no vieglajām," saka Bikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!