Svētdien Pekinas olimpiskajās spēlēs kļūs zināmi atlikušie 12 čempioni un notiks sacensību svinīgā noslēguma ceremonija.

Svētdien tiks noskaidroti čempioni atlikušajās 12 disciplīnās no 302. Notiks maratonskrējiens vīriešiem, noslēgsies sacensības boksā sešās svara kategorijās un mākslas vingrošanā.

Fināli notiks četrās sporta spēlēs vīriešu komandām. Basketbolā par zeltu cīnīsies ASV un Spānija, bet Lietuva un Argentīna sacentīsies par bronzas medaļām. Handbolā iespējas kļūt par olimpisko čempionu ir Latvijā dzimušajam un izaugušajam Aleksandram Pētersonam, kurš pārstāv Īslandi, kas par zelta medaļām cīnīsies ar Franciju. Volejbola finālā spēlēs ASV un Brazīlija, bet ūdenspolo - Ungārija un ASV.

Apmēram divarpus stundu ilgā olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju no pulksten 14.50 tiešraidē translēs LTV1 un LTV7. Latvijas karogu noslēguma ceremonijā nesīs olimpiskais čempions BMX - Māris Štrombergs.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Latvija izcīnīja trīs medaļas - bez Štromberga arī sudrabu šķēpa mešanā Ainārs Kovals un bronzu svarcelšanā Viktors Ščerbatihs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!