Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas slēpošanas izlase Pekinas olimpiskajām spēlēm ieguvusi papildus sportistu kvotu, kuru aizpildīs biatloniste Baiba Bendika, informēja Latvijas Slēpošanas federācija (LSF).

17. janvārī pirms LSF valdes sēdes, kurā apstiprināja sastāvu olimpiskajām spēlēm distanču slēpošanā, Latvijai bija četras kvotas. Ažiotāžu izraisīja Baibas Bendikas neiekļaušana komandas sastāvā, lai gan viņa parādīja labu rezultātu atlases periodā. Pati Bendika pirmdien publiski pauda neapmierinātību, ka netiks pie iespējas startēt 30 kilometru sacensībās ar kopēju startu.

Kā skaidroja LSF valde, tā Baibu Bendiku sastāvā neiekļāva, jo tas apdraudētu stafetes komandas startu – iepriekš medijos viņa bija paudusi stingru vēlmi startēt tikai 30 km disciplīnā, arī pēdējā nedēļā pirms atlases noslēgšanās viņa LSF bija informējusi tikai par startu 30 km disciplīnā. Sarunā ar LSF valdes locekli Gunāru Ikaunieku Bendika nebija gatava diskutēt par pilnas distanču slēpošanas programmas izpildi olimpiskajās spēlēs. Tas viss Slēpošanas federācijā radīja pārliecību, ka Bendika pie veiksmīga starta biatlonā, neizvēlēsies startēt distanču slēpošanas stafetēs, jo nākamajā dienā viņai būtu nākamais starts biatlonā. Līdz ar to, LSF valde izvēlējās komandas sastāvā iekļaut no atlases ranga nākamo sportisti, kura ir paudusi stingru gatavību startēt gan stafetē, gan vēl citās disciplīnās.

18. janvāra vakarā LSF valde saņēma informāciju, ka pēc starptautisko kvotu pārdales Latvijai ir piešķirta piektā kvota sieviešu komandai. LSF valdes sanāksmē tika apsvērtas divas kandidātes – Baiba Bendika un Annija Keita Sabule. LSF valde apstiprināja dalībai distanču slēpošanas komandā Baibu Bendiku, kura atlases rangā uzrādīja labāku rezultātu. Tas viņai dos iespēju startēt 30km disciplīnā, skiatlonā un arī stafetes komandā, ja būs tāda nepieciešamība. No vienas valsts olimpiskajās spēlēs vienā disciplīnā var startēt tikai četras valsts pārstāves

Latvijas izlasi distanču slēpošanā Pekinas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs arī Patrīcija Eiduka, Kitija Auziņa, Estere Volfa un Samanta Krampe, bet vīriešu konkurencē kvotas atvēlētas Raimo Vīgantam, Indulim Bikšem.

Šobrīd Bendika ir vienīgā Latvijas pārstāve olimpiskajās biatlona sacensībās, taču pēc pēc kvotu pārdalīšanas pie ceļazīmes varētu tikt kāds no Latvijas biatlonistiem, kuri ir starp pirmajiem rezervistiem starp kvotu neizcīnījušajiem sportistiem. Kā kandidāti uz rezerves kvotām minēti Renārs Birkentāls un Sanita Buliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!