Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā pret Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji "izgāzuši" otro trešdaļu, pēc spēles atzina Rīgas vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Jau vēstīts, ka "Dinamo" vienība svētdien ar rezultātu 3:7 (0:1, 2:5, 1:1) kapitulēja "Salavat Julajev" komandai.

Pēc mača rīdzinieku galvenais treneris Ābols atzina, ka spēlēs sākumā komanda darbojusies labi, taču visu izšķīris ļoti slikti aizvadītais otrais spēles nogrieznis.

"Pirmo trešdaļu mēs neaizvadījām slikti, bet otro gan pilnībā "izgāzām"," sacīja Ābols. "Trešā trešdaļa jau bija tikai formalitāte."

Tāpat treneris arī atzina, ka otrie un trešie vārti tikuši zaudēti vienīgi pašu vainas dēļ.

"Otros un trešos vārtus sev "atvedām" paši, lai gan tikko bijām rezultātu izlīdzinājuši. Šādā veidā ir ļoti grūti izcīnīt uzvaru," pauda treneris. "Nesūdzēšos par to, ka mums ir daudz savainotu spēlētāju. Arī tiem hokejistiem, kas dodas laukumā, ir jāspēlē un jācīnās."

Tikmēr Ufas komandas galvenais treneris Veners Safins pauda, ka spēle noteikti patikusi arēnā sanākušajiem līdzjutējiem.

"Mačs izvētās pietiekami aizraujošs. Daudz gūtu vārtu, lieliska spēle uzbrukumā," sacīja Safins. "Var teikt, ka ar rezultātu esmu apmierināts, taču vēlētos labāku spēli aizsardzībā. Prieks, ka triju mājas spēļu sēriju esam aizvadījuši bez zaudējumiem."

Šī abām komandām bija otrā tikšanās reize šosezon. Oktobra sākumā Rīgā notikušajā cīņā pārāki ar 3:2 pagarinājumā bija viesi.

Ar šo maču Latvijas klubs noslēdza trīs izbraukuma spēļu sēriju. Pirmajā cīņā trešdien "Dinamo" ar 2:6 zaudēja latvieša Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" komandai, bet piektdien ar 1:0 uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Nākamās nedēļas ceturtdienā "Dinamo" savā laukumā uzņems Gagarina kausa īpašniekus Maskavas "Dinamo", bet decembra sākumā dosies četru izbraukuma spēļu sērijā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 29 spēlēs joprojām atrodas 12.pozīcijā, bet "Salavat Julajev" Austrumos ir piektie ar 48 punktiem 29 mačos.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!