Foto: F64

Izcīnīt uzvaru piektdien notikušajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa izcīņas finālsērijas pirmajā mačā Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" palīdzējis lieliskais zviedra Mīkalela Telkvista sniegums vārtos, pēc cīņas atzina vienības galvenā trenera amata pienākumu veicējs Artis Ābols.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" Cerības kausa izcīņas finālsērijas pirmajā mačā pret Habarovskas "Amur" komandu izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0).

Pēc cīņas rīdzinieku treneris Ābols atzina, ka vislielāko artavu uzvarā devis tieši Telkvists, kuram šī bija jau otrā "sausā" spēle pēc kārtas.

"Nevaru teikt, ka labi spēlējām visas 60 minūtes, taču Telkvists vārtos darbojās lieliski. Aizsardzība bija pietiekoši laba, kā arī ar uzbrukumā izveidotajām iespējām pietika, lai mēs uzvarētu," sacīja Ābols. Viņš arī piebilda, ka pēc iekļūšanas sacensību finālā, "Dinamo" komandas vienīgais mērķis ir izcīnīt Cerības kausu.

Vaicāts par komandas līdzšinējā kapteiņa Mārtiņa Karsuma atgriešanos laukumā pēc savainojuma izārstēšanas, treneris nevēlējās izteikt prognozes.

"Tas nav jautājums man. Neesmu ne komandas ārsts, ne arī Karsums," piebilda Ābols.

Tikmēr "Amur" komandas galvenais treneris Jevgēņijs Popihins atzina, ka mačs bijis fināla cienīgs.

"Šī spēle patiešām bija fināla cienīga. Otrajā un trešajā trešdaļā mums bija lieliskas iespējas gūt vārtus, taču teicami nospēlēja Telkvists. Ja jāsaka, kas jādara, lai rītdienas mačā pārspētu viņu, atbilde ir viena - vairāk jātraucē vārtsarga redzamība un jāiesaistās cīņā vārtu priekšā," spēli rezumēja Popihins.

Popihins arī izcēla, ka aizvadītais mačs bijis krietni saturīgāks nekā dažas KHL regulārā čempionāta cīņas.

Jau ziņots, ka sestdien abas komandas Rīgā tiksies atkārtoti, bet sērija nākamajā otrdienā un, ja būs nepieciešams, trešdienā noslēgsies tālajā Habarovskā.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Cerības kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!