Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņs vēlējies atgriezties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo" un cer, ka drīz varēs spēlēt tādā līmenī, kādā viņš ir spējīgs.

Jau vēstīts, ka trešdien Rīgas "Dinamo" paziņoja par Dārziņa atgriešanos komandā.

"Patīkami, ka komanda izrādīja vēlmi, lai es atgrieztos "Dinamo". Jāsaka, ka tā bija abpusēja vēlme. Arī no savas puses varu teikt, ka gribēju atgriezties un turpināt attīstīties kā spēlētājs "Dinamo" komandā, kā arī iegūt vairāk balvas," kluba mājaslapā citēts Dārziņš.

Latvijas izlases hokejists šobrīd ārstē kājas savainojumu, tomēr viņš varētu būt gatavs 14.janvārī iziet laukumā māja spēlē pret "Admiral" vienību.

"Šobrīd norit mans rehabilitācijas process. "Dinamo" tagad ir izbraukumā, kad komanda atgriezīsies, tad uz vietas būs arī ārsti, kuri vēlreiz mani pārbaudīs. Pārbaudīs, cik labi atveseļojusies ir mana kāja. Pats gan iekšēji jūtu, ka ir labāk. Protams, daudz laika ir palaists garām, būs vajadzīgs laiks, lai atgrieztos tajā līmenī, kurā es gribu un varu spēlēt. Esmu drošs, ka gan treneri, gan ārsti man to palīdzēs izdarīt," skaidroja Dārziņš. "Es vienmēr esmu gatavs rauties laukumā, kaut vai klibs. Tas noteikti būs treneru un ārstu kopīgs lēmums."

Ceturtdien Rīgas "Dinamo" izbraukumā tiksies ar Dārziņa iepriekšējo klubu Čeļabinskas "Traktor": "Jāzvana treneriem un jāsauc komandas vājās vietas [smejas]. "Traktor" ir ļoti laba komanda, Čeļabinsku esmu iepazinis. Būtisks ir laika maiņas faktors. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka, esot Čeļabinskā un, braucot spēlēt uz Eiropu, bija ļoti grūti. "Traktor" arī šobrīd cīnās par izdzīvošanu, bet tur ir daudz vājās vietas, uz kurām var nospēlēt, domāju, ka visam vajadzētu būt labi."

Uzbrucējs sezonas gaitā ir sekojis rīdzinieku panākumiem, un viņam patīk "Dinamo" spēles stils.

"Spēles šobrīd ir pieejamas krustām-šķērsām gan internetā, gan televīzijā. Esmu sekojis līdzi "Dinamo" sniegumam. Man patīk stils, kādā spēlē komanda. Es zinu to ieguldīto darbu, kā komanda strādāja vasarā. Rezultāti un vieta turnīra tabulā ir likumsakarīga."

Dārziņš šajā sezonā "Dinamo" komandā spēlēs ar "90" numuru, jo viņa iecienīto "10" ir izvēlējies Artūrs Kuzmenkovs: "Ja desmitais numurs ir aizņemts, tad pārējie nav tuvu pie sirds, tā kā ir vienalga, ar kādu numuru spēlēju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!