Foto: RIA Novosti/Scanpix
Rezultatīvā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien Ufas "Salavat Julajev" komanda, kuras sastāvā šoreiz nebija Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas, izbraukumā ar rezultātu 5:4 (2:1, 2:2, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Omskas klubu "Avangard".

Mājinieki rezultātu atklāja jau cīņas 33.sekundē, tomēr līdz otrās trešdaļas 14.minūtei viesi ar četriem pēc kārtas gūtiem vārtiem panāca rezultātu 4:1 savā labā. Līdz trešdaļas beigām "Avangard" komanda divus vārtus atguva, bet izlīdzinājumu tā panāca 41 sekundi pirms pamatlaika beigām, tomēr pārspējot viesu vārtsargu Vladimiru Sohatski, kurš pirms noslēdzošās trešdaļas nomainīja kanādieti Lelandu Ērvingu.

Sekojošajā pagarinājumā uzvaras vārtus "Salavat Julajev" labā guva Deniss Tolpeko, kurš bija precīzs tā ceturtajā minūtē.

Deniss Paršins laukuma saimnieku sastāvā izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet Ufas kluba rindās pie trim piespēlēm tika Dmitrijs Makarovs.

Kulda šim mačam nebija pieteikts. Iepriekšējā savas komandas spēlē viņš nezināmu iemeslu dēļ trešajā trešdaļā uz ledus neizgāja, tomēr vienības savainoto spēlētāju sarakstā viņš pašlaik nav ievietots.

"Salavat Julajev" komanda pēc vienas uzvaras septiņos mačos nākamajās sešās spēlēs uzvarējusi četras reizes.

Citā rezultatīvā spēlē trešdien neveiksmi pēcspēles metienos piedzīvoja Vladivostokas "Admiral" komanda, kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins. Savā laukumā pret Habarovskas klubu "Amur" tika piedzīvots zaudējums ar 4:5 (1:1, 1:1, 2:2, 0:0, 0:1).

Cīņas gaitā mājinieki divreiz nenosargāja vienu vārtu pārsvaru, bet reizi - divu vārtu handikapu.

"Admiral" komanda pēdējās četrās spēlēs piedzīvojusi trīs zaudējumus, bet līgas vājākajai vienībai "Amur" izdevās pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 74 punktiem 49 spēlēs ieņem piekto vietu, no labāko četrinieka atpaliekot par 19 punktiem, bet "Admiral" ar 56 punktiem 45 mačos atrodas desmitajā pozīcijā četru punktu attālumā no labāko astoņnieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!