Foto: RIA Novosti/Scanpix

Dramatisku panākumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien izcīnīja latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālists Harijs Vītoliņš, jo viesu laukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) izdevās pieveikt Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

Dueļa rezultāts tika atklāts vien cīņas 37.minūtē, kad viesus vadībā izvirzīja Konstantīns Glazačevs, bet noslēdzošās trešdaļas pirmajā pusē "Jokerit" komandas čehu leģionārs Petrs Koukals panāca izlīdzinājumu, kad uz noraidīto soliņa par sitienu pretiniekam ar nūju atradās tieši Karsums. Maskavas klubam tomēr izdevās panākt uzvaru jau pamatlaikā, kad Maksims Karpovs 58.minūtē guva kluba otros vārtus.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 31 sekundi, bet metienus pa vārtiem neizdarīja. Tāpat latvietis uzvarēja vienā no trim iemetieniem, nopelnīja divas soda minūtes un veica vienu spēka paņēmienu.

Tikmēr Daugaviņš nospēlēja tieši 16 minūtes, veica divus nesekmīgus metienus un izpildīja divus spēka paņēmienus.

Ar 50 spēlēs izpildītu 21 precīzu metienu un 15 rezultatīvām piespēlēm Daugaviņš pašlaik ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Kā zināms, par Vītoliņa palīgu Maskavas klubā strādā Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs.

Tikmēr pie ļoti pārliecinošas uzvaras izdevies tikt vienai no Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenajām konkurentēm cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs Mitišču "Atlant", kas savā laukumā ar 6:1 (3:0, 1:1, 2:0) pieveica Hantimansijskas "Jugra".

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus iemeta Ņikita Sošņikovs.

Latvijas uzbrucējs Roberts Jekimovs šim mačam pieteiks nebija.

Kā zināms, par "Atlant" komandas vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Savukārt negaidīti pārliecinošu zaudējumu cietusi viena no līgas spēcīgākajām komandām Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 1:5 (0:2, 1:1, 0:2) atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu.

Kazaņas kluba rindās divus vārtus iemeta čehs Petrs Vrāna.

Citā intriģējošā duelī pie kārtējās uzvaras pirmdien tikusi līgas līderi Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) pārspēja pašreizējos Gagarina kausa glabātājus Magņitogorskas "Metallurg".

Viesiem uzvaru nodrošināja divi Stefāna da Kostas vārti.

CSKA šī bija jau 44.uzvara sezonā, kas ir atkārtos KHL rekords. Maskavas klubs šo sasniegumu varēs labot jau trešdien, kad savā laukumā jāuzņemt Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences un visas līgas kopvērtējuma vadībā atrodas CSKA, kas tikusi pie 126 punktiem 53 spēlēs. Par 11 punktiem mazāk ir SKA komandai, kas turklāt aizvadījusi par diviem mačiem vairāk, bet konferences trešajā vietā izvirzījusies Maskavas "Dinamo", kam 112 punkti 53 mačos. Punkts mazāk un divas spēles vairāk ir "Jokerit" rēķinā.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 55 cīņās iegūtu 71 punktu atrodas Rietumu konferences desmitajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no "Atlant". Savukārt no izslēgšanas spēlēm rīdzinieki atpaliek jau par pieciem punktiem.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 111 punktiem 54 spēlēs ir "Ak Bars", kam ar 104 punktiem seko Novosibirskas "Sibirj" un Magņitogorskas "Metallurg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!