Foto: F64
Latvijas aizsargs Artūrs Kulda ceturtdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā, tādējādi palīdzot savai pārstāvētajai Somijas komandai Helsinku "Jokerit" viesos ar 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) pārspēt Magņitagorskas "Metallurg", kas ir nākamā Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" pretiniece.

Kuldam šis bija pirmais punkts septiņās aizvadītajās spēlēs kopš pievienošanās "Jokerit" vienībai.

Latvijas aizsargs asistēja vārtu guvumā otrā perioda sākumā, kad Juhamati Āltonens panāca neizšķirtu 1:1.

Kulda šajā mačā nospēlēja 20 minūtes un 17 sekundes, kas bija trešais lielākais laiks komandā. Šajās minūtēs viņš izcēlās ar vienu bloķētu metienu un diviem spēka paņēmieniem.

Tikmēr 13.zaudējumu sezonā piedzīvojusi čempione Sanktpēterburgas SKA, kas viesos ar 2:4 (2:2, 0:1, 0:1) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētāju labā izcēlās Aleksejs Simakovs.

Kā zināms, piektdien SKA no galvenā trenera amata atlaida skandalozo Andreju Nazarovu, kura vietā vismaz uz laiku stājies bijušais hokejists Sergejs Zubovs.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien viesos ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) piekāpās Ufas "Salavat Julaev", piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas.

"Dinamo" rindās vārtus trešā perioda beigās guva Andris Džeriņš, kuram asistēja Kristaps Sotnieks un Gints Meija.

Savukārt mājinieku komandā ar precīziem metieniem izcēlās Nikolajs Prohorkins, Igors Grigorenko un Aleksandrs Loginovs.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir "Lokomotiv", kas, pateicoties 11 uzvaru sērijai, 24 spēlēs iekrājusi jau 53 punktus. Tikmēr "Jokerit" ar 40 punktiem ir labākie savā divīzijā, bet konferencē ieņem piekto vietu.

SKA ar 33 punktiem 24 spēlēs ir desmitā, no pirmā astotnieka atpaliekot par punktu, kamēr Rīgas klubs ar 24 punktiem 23 dueļos ir 14., pēdējā, vietā Rietumu konferencē.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 45 punktiem 24 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj", kamēr "Metallurg" ar 36 punktiem ir septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!