Foto: LETA

Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" uzvara Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē bija ļoti vajadzīga, lai turpinātu cīņu par vietu Gagarina kausa izcīņā, pēc uzvaras pār Bratislavas "Slovan" sacīja aizsargs Kristaps Zīle.

Jau vēstīts, ka otrdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:2 pārspēja Bratislavas "Slovan" un pārtrauca savu piecu zaudējumu sēriju.

"Neviens punkts nenāk viegli, bet labi, ka spējām pārtraukt ieilgušo zaudējumu sēriju. Bija smags posms," sarunā ar Rīgas "Dinamo" preses dienestu atklāja Zīle. "Tabulā punkti par neizšķirtiem krita, bet tie varēja būt arī uz pusi vairāk. Uzvara bija ļoti nepieciešama, kas palīdzēs atrast to pārliecību un uzlabot savu spēli."

Rīgas "Dinamo" jau ilgāku laiku nav spējusi realizēt vairākumus, un Zīle uzsvēra, ka komandai šajās epizodēs ir jāspēlē vienkāršāk. "Vairākumā vajadzīga kustība uz vārtiem. Ir vajadzīgi metieni un cīņa par atlēkušo ripu. Varbūt cenšamies pārāk sarežģīti to izspēlēt, bet vienmēr jau gribam kā labāk," turpināja aizsargs.

Mačā pret "Slovan" bija viena epizode, kurā pretinieks jau bija gatavs izkauties ar Zīli, tomēr aizsargs saglabāja vēsu prātu un cimdus nenometa. "Mēs esam seši aizsargi. Slodze ir liela un nevaru atļauties komandu atstāt ar pieciem aizsargiem, lai tie spēlē caur divām maiņām. Šoreiz padomāju ar galvu nevis ļāvos emocijām," viņš stāstīja.

Rīgas "Dinamo" šo mājas spēļu sēriju noslēgs ar Minskas "Dinamo", kas ir priekšpēdējā vietā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem uzvaras nepieciešamas daudz vairāk, tomēr spēles pret Minskas komandu vienmēr ir saspringtas. "Viegli nebūs. Jāsaved galva kārtībā un maksimāli jākoncentrējas jau no pirmā iemetiena," uzsvēra Zīle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!