Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" pagarinājusi līgumus ar Latvijas hokejistiem Danielu Bērziņu, Robertu Lipsbergu un Robertu Mamčicu, kā arī noslēgusi pārbaudes laika līgumus ar vārtsargu Niklāvu Rauzu, aizsargu Kristapu Bazēviču un uzbrucēju Deividu Sarkani, vēsta klubs.

20 gadus vecajam Bērziņam aizvadītais gads bija otrā sezona, kuras laikā viņš devās laukumā "Dinamo" sastāvā. Ja 2017./2018. gadā viņš piedalījās septiņās KHL spēlēs, gūstot vienus vārtus, tad aizvadītā sezona jau saucama par teju pilnvērtīgu.

Bērziņš laukumā gāja 38 KHL spēlēs, kuru laikā uzbrucējs ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Hokejists uz ledus vidēji pavadīja 5:16 minūtes, nopelnīja astoņas soda minūtes, kā arī septiņas reizes izprovocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumu. Uzbrucējs 11 spēlēs arīdzan palīdzēja Jaunatnes hokeja līgas MHL vienībai "Rīga".

Lipsbergam nākamā sezona būs jau ceturtā "Dinamo" rindās. Uzbrucējs pagājušajā sezonā, laukumā vidēji pavadot 9:19 minūtes, 22 spēlēs atdeva divas rezultatīvas piespēles, kā arī uz 14 spēlēm pievienojās "Optibet" hokeja līgas komandai "Liepāja". Kurzemes kluba labā teju 25 gadus vecais hokejists sakrāja četrus vārtus un septiņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Mamčics lielāko daļu sezonas pavadīja tieši Liepājā, kur aizsargam 20 spēlēs 25 punkti (7 vārti un 18 rezultatīvas piespēles). 24 gadus vecais liepājnieks "Dinamo" vienībai pievienojās uz desmit spēlēm, kurās viņš ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet laukumā caurmērā izgāja uz 10:42 minūtēm.

Pārējie trīs hokejisti, kuri ar klubu vienojušies par pārbaudes laika līgumiem, kopā ar komandu dosies uz treniņnometni Liepājā.

Uzbrucējs Deivids Sarkanis pagājušo sezonu uzsāka hokeja kluba "Kurbads" sastāvā, bet gadu noslēdza "Mogo" vienībā, triumfējot Latvijas hokeja virslīgā. 24 gadu vecais hokejists 2013./2014. gada un 2014./2015. gada sezonu laikā jau aizvadījis piecas spēles KHL. "Dinamo" sastāvā viņa kontā viena rezultatīva piespēle.

Aizsargs Kristaps Baževičs pēdējos divus gadus spēlējis ASV esošajā Dienvidu profesionālajā hokeja līgā (SPHL), 2018./2019. gada sezonā "Macon Mayhem" vienības labā 46 spēlēs gūstot 20 punktus (četri vārti un 16 rezultatīvas piespēles).

Savukārt Niklāvs Rauza, kurš vairāk nekā trīs gadus hokeja prasmes slīpējis Somijā, pēdējo pusotru sezonu sargājis hokeja kluba "Rīga" vārtus. Rauza pagājušajā sezonā atvairīja 92,2 procentus pretinieku metienu, bet vidēji mačā vārtos ielaida 2,42 ripas.

Klubs Liepājā notiekošās nometnes laikā tiksies ar Krievijas Augstākās līgas (VHL) čempionāta komandām Almetjevskas "Ņeftjaņik" un pašreizējiem VHL čempioniem Karagandas "Sariarka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!