Foto: F64

Gatavošanos Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonai sācis hokeja klubs "Rīga", kuras galvenais treneris Raimonds Vilkoits būs jaunākais savā amatā visā līgā, bet šobrīd vēl meklē komandas līderus, vēsta klubs.

“Treniņnometnē Brocēnos, pirmajā nedēļā uzsvars bija uz fizisko sagatavotību," klāstīja Vilkoits. "Ļoti daudz laika pavadījām stadionā un trenažieru zālē, bet vienu reizi dienā gājām uz ledus. Bija vairāk tehniskie treniņi. Otrajā nedēļā jau divas reizes dienā gājām uz ledus un mazāk bijām stadionā. Vairāk bijām trenažieru zālē, spiedām uz spēku ar tehniskiem vingrinājumiem, savukārt uz ledus trenējām izturību.”

Savukārt šobrīd komanda turpina darbu "Inbox" ledus hallē, kur tai paredzēta divu nedēļu ilga treniņnometni. To vada Raimonds Vilkoits, kurš pēc 2018./2019. gada sezonas tika apstiprināts par komandas galveno treneri, tādējādi kļūstot par jaunāko šī amata pildītāju MHL.

“Esmu ļoti priecīgs par sev doto iespēju – būt par galveno treneri. Tas tiešām ir liels izaicinājums. Šobrīd jau esmu vairāk vai mazāk pieradis pie šīs pozīcijas. Ir vairākas lietas un nianses, ko, kā trenera asistents, neredzēju. Protams, arī atbildība ir daudz lielāka nekā bija līdz šim," stāstīja speciālists.

Vilkoits līdz šim kopš 2017./2018. gada sezonas pildīja "Rīga" vienība galvenā trenera asistenta pienākumus. Trenerim gaidāmajā sezonā asistēs asistēs Aleksandrs Ņiživijs un Nikolajs Žurkovs.

“Nikolajs Žurkovs strādā ar vārtsargiem. Šobrīd dara ļoti lielu darbu – daudz uzmanības tiek pievērsts vārtsargu nodarbībām gan uz ledus, gan ārpus tā. Savukārt Aleksandram Ņiživijam ir nenovērtējama pieredze kā spēlētājam un trenerim. Līdz ar to, ir ļoti interesants darba process, kā mēs meklējam labāko ceļu, taktiku dažādām situācijām. Kopā sastādām plānus. Atmosfēra treneru kolektīvā ir lieliska, kas nebūt nav mazsvarīga nianse, lai spētu sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu," skaidroja Vilkoits.

"Tāpat lielu darbu paveic komandas menedžeris Juris Opuļskis, kurš par mums vienmēr rūpējas ar vislielāko atbildības sajūtu. Kā arī apkalpojošais personāls – masieris Fjodors Mazurs, fizioterapeits Rihards Ūdris un ekipējuma menedžeris Mihails Šostaks strādā visaugstākajā līmenī. Apstākļi gan Brocēnos, gan tagad Piņķos ir teicami – mums atliek tikai cītīgi strādāt un gatavoties MHL sezonai," bilda galvenais treneris.

Kā tas raksturīgs šajā līgā spēlējošai komandai, "Rīga" vienību papildinājuši vairāki gados jauni hokejisti, kuri MHL vēl nav spēlējuši. Komandu pametuši arī vairāki spēlētāji, kuri 2019. gada ievadā kaldināja Latvijas U-18 hokeja izlases veiksmīgo startu pasaules čempionātā, valstsvienībai sasniedzot ceturtdaļfinālu.

“Mums ir atnākuši vairāki jauni puiši, kuri komandā ir pirmo reizi un ir arī spēlētāji no iepriekšējām sezonām. Uz Ziemeļameriku devās Artūrs Šilovs, Harijs Brants un Rūdolfs Polcs, kuri bija ļoti būtiski spēlētāji "Rīga" komandā. Vēlam viņiem veiksmi un izdošanos, viņi šo iespēju ir godam nopelnījuši. Ir interesants darbs – kā atrast labāko sastāvu, lai cīnītos par uzvarām. Šobrīd notiek intensīvs darbs, skatāmies uz vairākām detaļām. Katram spēlētājam ir savas stiprās puses un mēģināsim atrast tos, kuri mūsu modelī jutīsies viskomfortablāk," stāstīja Vilkoits.

“Pagaidām mums nav izteikta viena konkrēta līdera, bet vairāki puiši ir ar ļoti labām līdera dotībām. Spēlētāji ir ar ļoti labu potenciālu, lai kļūtu par līderi gan laukumā, gan ārpus tā. Līdera dotības noteikti vairāk parādīsies pēc pirmajām pārbaudes spēlēm," uzsvēra speciālists.

28. jūlijā komanda dosies uz pārbaudes turnīru "Hokejnij Gorod", kas no 29. jūlija līdz 4. augustam norisināsies Sanktpēterburgā. Rīdzinieki turnīrā spēkosies ar trim Sanktpēterburgas komandām - SKA-1946, MHK "Dinamo Spb", SKA-Varjagi, Nursultānas "Snežnije Barsi" un Jaroslavļas "Loko".

“28. jūlijā dodamies uz turnīru Sanktpēterburgā, kur aizvadīsim piecas spēles. Sanktpēterburgā mērķis ir pārbaudīt mūsu gatavību pēc šīm nometnēm, paskatīties un izvērtēt mūsu iestrādnes. Tad atgriežamies mājās, turpinām darbu “Inbox” hallē un augusta trešajā nedēļā brauksim uz turnīru Zviedrijā, Kārstādē. Šis turnīrs jau būs ļoti tuvu MHL sezonas sākumam, kur vēlamies redzēt stabilu sniegumu, lai regulāro čempionātu spētu sākt labi," uzsvēra Vilkoits.

Pirmssezonas noslēdzošo pārbaudi rīdzinieki aizvadīs Zviedrijas pilsētā Kārlstādē, kur piedalīsies "Super Challenge" turnīrā. Bez Latvijas komandas turnīra A grupa ielozēti arī mājinieki "Farjestad BK", Austrijas U-20 un Norvēģijas U-20 izlase. Savukārt turnīra B grupā ielozētas Vekšes "Lakers", "Leksands IF", kā arī Francijas uz Ungārijas U-20 izlases. Turnīrā komandas aizvadīs piecas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!