Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" visiem pārstāvjiem būtu jāievēro 14 dienu mājas karantīna, un te nevarētu būt pieļaujami izņēmumi, otrdien, 22. septembrī, notikušajā preses konferencē skaidroja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Pagājušās nedēļas beigās pēc atgriešanās no spēlēm Krievijā pieciem Rīgas "Dinamo" pārstāvjiem konstatēja saslimšanu ar Covid-19. Pirmdien Latvijas komandas rindās konstatēti vēl pieci jauni gadījumi, līdz ar to kopējais saslimušo skaits komandā sasniedzis 10.

"Pieci no jaunajiem gadījumiem saistīti ar Rīgas "Dinamo", turpinot izmeklēšanu pēc konstatētajiem gadījumiem. Šobrīd ir desmit gadījumi starp spēlētājiem un pārējiem komandas cilvēkiem. Inficēšanās notikusi Krievijas Federācijā, jo pirms izbraukšanas (testi) bija negatīvi un nebija Covid-19 infekcijas," sacīja Perevoščikovs. Viņš nekonkretizēja, cik starp saslimušajiem ir hokejisti un cik personāls, bet saslimušie ir abās šajās nometnēs.


"Apstākļi ir tādi, ka visi, kas bija kontaktā – nodarbojas ar hokeju vai citu darbību komandā – nepieciešama pastiprināta sociālā distancēšanās mājas izolācijas veidā, lai citi sveši cilvēki nenāktu kontaktā ar viņiem. Jo tad vīruss var parādīties. Mājas karantīna nav pašizolācija. Tie ir stingrāki sociālās distancēšanās pasākumi," uzsver SPKC pārstāvis.

Perevoščikovs pauda cerību, ka visi Rīgas "Dinamo" pārstāvji jau pēc pirmajiem saslimšanas gadījumiem komandā ievērojuši prasības un aizgājuši mājas karantīnā, ko arī vajadzētu ievērot. "Viņi nedrīkstēja kontaktēties, bija jābūt mājas karantīnā. Nedrīkst iet viesos, nedrīkst pie viņiem nākt viesos, nedrīkst iet sabiedriskās vietās. Mūsu rekomendācijas ir skaidras, tur nav vietas interpretācijai."

Pēc Perevoščikova teiktā noprotams, ka visi, kuri bijuši Rīgas "Dinamo" izbraukumā, ir kontaktpersonas un visiem jāievēro mājas karantīna (nevis pašizolācija). Līdz ar to praktiski visiem Rīgas "Dinamo" hokejistiem un personālam šobrīd būtu jāievēro divu nedēļu karantīna. "Šodien bija telefonsaruna ar komandas administrāciju un mums bija tieši tādi secinājumi – izņēmumi diez vai iespējami," bilst Perevoščikovs.

Šajā sezonā Covid-19 dēļ pārceltas jau trīs Rīgas "Dinamo" spēles. Iepriekš Rīgā ieradās Ņižņekamskas "Ņeftehemik" komanda, kurā vairāki spēlētājiem bija pozitīvi Covid-19 testi. Tad arī pirmais sezonas izbraukums rīdziniekiem noslēdzās priekšlaicīgi, jo Nursultanā "Baris" komandā 12 spēlētāji saslima ar šo slimību. Savukārt šajā nedēļā "Arēnā Rīga" nevarēja notikt mačs pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo", jo vairākiem spēlētājiem abās komandās bija pozitīvi testa rezultāti.

Tāpat arī divās Rīgas "Dinamo" spēlēs šī paša iemesla dēļ pēdējā brīdī vajadzēja meklēt citus tiesnešus.

Neskaitot jau atcelto maču pret "Torpedo", nākamo divu nedēļu laikā Rīgas "Dinamo" vienībai bija paredzētas piecas spēles – pret Maskavas "Dinamo" (26. septembris), Maskavas CSKA (29. septembris), Minskas "Dinamo" (1. oktobris), Maskavas apgabala "Vitjazj" (3. oktobris) un "Soči" (5. oktobris). Pēdējās divas no šīm spēlēm bija paredzētas izbraukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!