Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis līgumu ar krievu vārtsargu Ivanu Naļimovu, ziņo vienība.

26 gadus vecais vārtsargs līdzšinējo profesionālo karjeru pavadījis KHL, pārstāvot "Admiral", "Sibirj", "Salavat Julajev", "Kunluļ Red Star", "Avangard", SKA un "Soči" vienības.

Pagājušajā sezonā viņš sargāja Soču komandas vārtus, 24 spēlēs vidēji ielaižot 2,50 ripas, bet atvairot 91,1% pretinieku metienu. Karjeras laikā viņš, sargājot "Admiral", "Salavat Julajev" un "Avangard" komandu vārtus, piedalījies arī astoņās "play-off" spēlēs.

2014. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu sestajā kartā ar kopējo 179. numuru izvēlējās Čikāgas "Blackhawks" vienība. Hokejists gan Ziemeļamerikā nav spēlējis, bet divreiz pārstāvējis Krievijas U-18 un U-20 izlases jauniešu pasaules čempionātos.

Naļimovs kļūst par astoto vārtsargu, kurš šosezon kaut vai uz brīdi pievienojies Rīgas "Dinamo" komandai. Komanda jau pārtraukusi līgumsaistības ar Iļju Proskurjakovu, Aleksandru Lazušinu un Zeinu Makintairu, bet no citām Latvijas vienībām izsaukusi Artjomu Ļeščenko ("Zemgale"/LLU), kā arī Ēriku Vītolu un Bruno Brūveri (HK "Rīga").

Par vienības pamatvārtsargu šobrīd varētu uzskatīt Staņislavu Gaļimovu, taču viņš pagājušajā spēlē pret "Soči" komandu atsvaidzināja cirkšņa savainojumu. Tādēļ vārtos nācās stāties 18 gadus vecajam debitantam Brūverim. Vārtsargs kļuva par 49. hokejistu, kurš šosezon kāpis uz ledus Rīgas "Dinamo" rindās.

Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Minskas "Dinamo" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!