Rezultāts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kurā Rīgas "Dinamo" trešdien Ufā cieta zaudējumu cīņā ar vietējo "Salavat Julajev", neapmierina, taču radusies lielāka skaidrība par vārtsargu līniju, pēcspēles preses konferencē teica "Dinamo" komandas galvenais treneris Vladimirs Krikunovs.

Ziņots, ka "Dinamo" trešdien Ufā ar rezultātu 4:6 (2:2, 0:2, 2:2) piekāpās "Salavat Julajev" vienībai.

Ufas vienība pirmo 25 minūšu laikā guva četrus vārtus, kas piespieda Vladimiram Krikunovam nomainīt 20 gadus veco Ēriku Vītolu. Vārtsargs trešo reizi karjerā uzsāka KHL spēli "Dinamo" vārtos. Kopumā tā viņam bija sestā spēle šajā čempionātā.

"Noskaņojāmies spēlei, bet jau pirmajā maiņā ielaidām "golu". Devām iespēju jaunajam vārtsargam, taču pēc ceturtās ielaistās ripas viņš bija jānomaina, jo daži ielaistie vārti nebija obligāti," par divu periodu sākumā ielaistajām četrām ripām saka Krikunovs. "Gribējām Hudāčekam iedot atpūtu, tomēr viņam bija jādodas laukumā un puse mača jānospēlē. Rezultāts neapmierina, taču vismaz tikām skaidrībā ar vārtsargiem."

Trešajā trešdaļā rīdzinieki atspēlējās no rezultāta 2:6, divus vārtus pēc kārtas gūstot Emīlam Porjē. "Dinamo" visus četrus precīzos metienus izpildīja vairākumā.

"Labi nospēlējām vairākumā, kāds mums sen nav bijis," ar gandarījumu atzīmēja treneris. "Tik daudz pēdējā laikā nevienādos sastāvos esam trenējušies, un esam izveidojuši spēlētāju brigādes spēlei nevienādos sastāvos. Šodien sanāca vairākuma izspēle. Turklāt daudz kas atkarīgs arī no veiksmes."

Nesen "Dinamo" komandai pievienojās Ufā dzimušais Arsens Hisamutdinovs, kurš lauza līgumu ar NHL komandu Monreālas "Canadiens".

"Hisamutdinovs komandā vēl ir bijis īsu laiku, taču viņš ir jauns un perspektīvs, diezgan ātrs, ar labu spēles izjūtu. Saprotu, ka aiz okeāna viņš nedaudz ir zaudējis spēles garšu," jaunpienācēju raksturo Krikunovs.

Rīgas komanda nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad jau savā laukumā uzņems "Salavat Julajev" komandu. Vienībai piektdien "Arēnā Rīga" vajadzēja tikties ar Jekaterinburgas "Avtomobiļist", taču komandu pārņēmusi Covid-19 pandēmija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!