Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" fārmklubs HK "Rīga" izņēmis sociālajā vietnē "Facebook" publicētu ierakstu, kurā vienība aicināja cilvēkus ceturtdien apmeklēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēli.

Rīgas komandai ceturtdien un piektdien Piņķos bija plānots noslēgt MHL sezonu, mājās uzņemot Maskavas "Krilja Sovetov" vienību.

"SPĒLES DIENA! Šodien spēle pret "Krilja Sovetov"! Apmeklē spēli klātienē "Inbox" ledus hallē! Ieeja bezmaksas, nepieciešams COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un medicīniskā sejas maska," gan latviešu, gan krievu valodā bija rakstīts kluba paziņojumā, kas tika publicēts pulksten 11.53.

Hokeja klubs "Rīga" attēlā redzamo ierakstu īsi pēc pulksten 15.00 izdzēsa no sociālās vietnes. Savukārt pulksten 16.14 tika paziņots, ka "saistībā ar šī brīža situāciju pasaulē, pieņemts lēmums atcelt 24. un 25 februāra noslēdzošās mājas spēles".

Hokeja žurnālists Ulvis Brože jau pāris stundas iepriekš ziņoja, ka ceturtdien un piektdien paredzētās spēles tomēr nenotiks. Savukārt aģentūrai LETA neizdevās sazināties ar kluba pārstāvjiem, lai gūtu apstiprinājumu spēļu norisei.

Jau vēstīts, ka izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) iestājusies pret Latvijas sporta komandu dalību Krievijā organizētos čempionātos. Ministre cer veikt izmaiņas Sporta likumā, nosakot šādu ierobežojumu vai pastiprinot izvērtēšanas kārtību.

Savukārt jautājumu par Rīgas "Dinamo" kluba nākotni vienības padomes priekšsēdētājam Jurim Savickim otrdien uzdeva Latvijas Radio. Savickis par to izteicās nekonkrēti. "Es pagaidām to nekomentēšu," atbildēja Savickis. "Paskatīsimies, kas notiek. Notiks padomes sēde, un tad jau redzēsim."

Kluba vadītājam arī taujāts par notikumiem Ukrainā un Helsinku "Jokerit" fanu kluba izteikto prasību komandai izstāties no KHL čempionāta. Savickis atbildējis, ka viņš nevēlas par šo tēmu sniegt komentāru, un tūlīt pēc tam pārtraucis telefonsarunu, sociālajā vietnē "Twitter" raksta Latvijas Radio žurnālists Mārtiņš Kļavenieks.

Rīgas "Dinamo" komanda tika atjaunota pirms 2008./2009. gada sezonas, un KHL čempionātā piedalījusies jau 14 sezonas. Tai dalība 2021./2022. gada sezonā noslēgusies pēdējā, 12. vietā Rietumu konferencē.

2009. gadā tika izveidots MHL čempionāts, kurā no 2010. gada piedalās hokeja klubs "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!