Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Svētdien, 14. jūlijā, lieliskos laika apstākļos Vietalvā norisinājās SEB MTB maratona trešais posms, kurā kopumā startēja vairāk nekā 2100 dalībnieki, informē rīkotāji.

Prestižajā "Skandi motors" distancē lielisku uzvaru vīriešu konkurencē izcīnīja "Trek DPA" komandas riteņbraucējs Matīss Preimanis, bet starp dāmām ātrākā otro posmu pēc kārtas bija "MySport – STEVENS" pārstāve Dana Rožlapa. Tikmēr "Virši A" tautas distancē panākumus izcīnīja Jānis Ozols ("Veloserviss") un Dace Hartmane (ZZK).

SEB MTB maratons, kas ir Latvijā lielākais riteņbraukšanas sacensību seriāls, svētdien turpinājās gleznainajā Pļaviņu novada Vietalvā. Kopumā četros dažādos braucienos startēja 2119 dalībnieki. Kā norāda organizatori, trase bija ļoti aizraujoša, tajā netrūka ne ātru, ne arī tehnisku posmu. Viena no interesantākajām un vienlaikus arī smagākajām vietām distancēs bija Cigoriņa kalna pievarēšana. Riteņbraucēji brauca arī pa Maiļu un Jauju slēpošanas trasēm.

75 kilometru garajā "Skandi motors" distancē aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja "Trek DPA" komandas riteņbraucējs Matīss Preimanis, kurš trasē pavadīja divas stundas, 17 minūtes un 12 sekundes. Tikai pēdējos metros latviešu sportistam piekāpās pieredzējušais igaunis Marku Ainsalu ("Nissan"). Tikmēr trešo vietu, spraigā duelī ar kopvērtējuma līderi Dmitriju Sorokinu, izcīnīja ZZK riteņbraucējs Arnis Pētersons, kurš no uzvarētāja atpalika par divām minūtēm un septiņām sekundēm.

"Esmu patīkami pārsteigts. Šīs bija manas pirmās sacensības SEB MTB maratonā "Trek DPA" komandas sastāvā. Jau distances sākumā man, kopā ar "Veloprofs" riteņbraucēju Knostenbergu, izdevās atrauties no pārējiem. Vēlāk mums piebiedrojās igaunis Ainsalu. Distances pēdējā daļā mēs palikām kopā ar Igaunijas sportistu. Pēdējā kilometrā izvirzījos vadībā un nosargāju uzvaru līdz finišam. Trase kopumā bija interesanta un ātra," pēc finiša teica uzvarētājs.

Sieviešu konkurencē otro posmu pēc kārtas spēcīgākā izrādījās Dana Rožlapa no "MySport – STEVENS" vienības (2:41:45). Rožlapa aiz sevis atstāja Maiju Plataci un Madaru Fūrmani.

"Maxim" jauno braucēju vērtējumā nepārspēts palika Arnis Pētersons, bet "Bosh" kalnu karaļa titulu smagajā Vietalvas kāpumā ieguva posma uzvarētājs Matīss Preimanis. Tikmēr komandu vērtējumā triumfēja "Trek DPA" sportisti.

Kopvērtējumā pēc aizvadītajiem trijiem posmiem Skandi motros distancē līderpozīcijās vīriešu konkurencē atrodas "Rietumu - Delfin" riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins (2975 punkti), kuram seko Marku Ainsalu (2964 punkti) un Arnis Pētersons (2941 punkti). Starp dāmām līderes godu saglabā Madara Fūrmane no Trek DPA vienības.

Ne mazāk aizraujošajā "Virši A" distancē vīriešu konkurencē uzvaru finiša spurtā izrāva galvenais favorīts Jānis Ozols no "Veloserviss" komandas. Ozols distancē pavadīja vienu stundu, 38 minūtes un 55 sekundes, uzreiz aiz sevis atstājot Oskaru Muižnieku un Jāni Bērziņu (abi "Trek DPA/Sport 2000").

Kopvērtējumā Ozols tikai par vienu punktu apsteidz Muižnieku, bet trešais ir Jānis Bērziņš, kurš līderim zaudē četrus punktus.

Sieviešu konkurencē jau trešo posmu pēc kārtas nepārspēta palika ZZK riteņbraucēja Dace Hartmane, kurai sekoja Ieva Strēle un Inese Zvirgzdiņa.

Aizraujošas un spraigas cīņas lietainajā trasē notika arī "Gutta" bērnu braucienos, kā arī "Mammadaba" veselības distancē.

SEB MTB maratonu kalendārs:

4. augusts - Cēsis

18. augusts - Smiltene

22. septembris - Tukums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!