Foto: LETA

Svētdien skrējienā pa Rīgas ielām devās vairāki tūkstoši "Rimi" Rīgas maratona dalībnieku no 76 pasaules valstīm, informē pasākuma organizatori.

Ziņots, ka elites sportistu konkurencē maratonā uzvarēja etiopieši Deribe Robi Melka un Mekurija Arebu Zenebe. Jau sestdien norisinājās Bērnu diena un ģimeņu skrējiens.

Dalībai dažādās pasākuma distancēs nedēļas nogalē kopumā reģistrējušies 17 033 dalībnieki no 76 pasaules valstīm. Maratona distancē pulksten 7.00 plānoja doties 1038 sportisti, 7.50 trasē devās elites grupa pusmaratonā, bet pulksten 8.45 bija starts pārējiem pusmaratona dalībniekiem. Šai distancei reģistrējās 2632 skrējēju.

Savukārt jau pēcpusdienā starts tiek dots masveidīgākajām disciplīnām. Pulksten 12.00 ielās izskrēja 10 kilometru distances dalībnieki (3467 skrējēji), bet pulksten 14.00 gaidāms starts sešu kilometru distances pārstāvjiem (4514).

Maratonam reģistrējušies 1928 skrējēji no ārzemēm, kas pārstāv vairāk nekā 70 valstis. Visvairāk dalībnieku maratonam pieteikušies no Latvijas, Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Spānijas, Ukrainas, Zviedrijas, Polijas un Francijas.

Iestājoties pret Krievijas agresiju Ukrainā, maratons nereģistrēja dalībniekus no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī iesaldēja jau esošās Krievijas dalībnieku reģistrācijas.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada un šogad bija 32. reize, kad skrējēji devās Latvijas galvaspilsētas ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!