Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc ierašanās pasaules čempionāta mājvietā sākotnējā pieteikumā iekļāvis 18 hokejistus.

Katra komanda turnīram drīkst pieteikt 25 spēlētājus, no kuriem trīs ir vārtsargi. Jau pirms turnīra bija zināms, ka Vītoliņš vienu vārtsarga vietu taupīs Artūram Šilovam, līdz ar to pagaidām ārpus pieteikuma ir Ēriks Vītols, bet pirmajos mačos kā vārtsargi tiks pieteikti Elvis Merzļikins un Kristers Gudļevskis.

No astoņiem aizsargiem pagaidām pieteikumā nav iekļauti Oskars Cibuļskis, Arvils Bergmanis un Markuss Komuls, bet no 14 uzbrucējiem pagaidām turnīram nav pieteikti Raivis Ansons, Martins Laviņš un Dans Ločmelis, kuram U-20 čempionātā nopelnītās diskvalifikācijas dēļ jāizlaiž divas spēles.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā sāksies jau piektdien, 10. maijā, bet Latvijas izlasei turnīrs sāksies 11. maijā ar spēli pret Poliju. Pēc tam 12.maijā Latvija tiksies ar Franciju, 14.maijā - ar Kazahstānu, 15.maijā - ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!