Foto: DELFI
Igaunijas un Lietuvas hokeja izlases ceturtdien pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā piedzīvoja kārtējos zaudējumus, un savā starpā cīnīsies par neizkrišanu uz otrās divīzijas A grupu.

Ceturtdien Igaunija ar rezultātu 3:5 (0:1, 2:2, 1:2) līdzīgā cīņā piekāpās Polijas valstsvienībai, bet Lietuva ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:1, 0:1) zaudēja Rumānijai. Vēl vienā cīņā Ukraina ar 3:2 (0:2, 2:0, 0:0, 1:0) pieveica Nīderlandi.

Pirmās divīzijas B grupas kopvērtējumā pēc četrām spēlēm līderpozīcijā ar 12 punktiem ir Polija, ar 11 punktiem tai seko Ukraina, bet trešajā vietā ar septiņiem punktiem ir Nīderlande. Seši punkti ir Rumānijai, bet Igaunija un Lietuva joprojām cīnās bez punktiem.

Pēdējās kārtas spēlē starp Lietuvas un Igaunijas izlasēm izšķirsies, kura komanda atstās pirmās divīzijas B grupu, bet mačā starp Poliju un Ukrainu noskaidrosies, kura komanda iekļūs pirmās divīzijas A grupā.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā ceturtdien spēles nenotika.

Pasaules čempionāta jaunā sistēma paredz, ka vietu augstākajā divīzijā zaudē divas komandas, kuru vietā elitē nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupas divas labākās komandas. Savukārt vājākā komanda noslīdēs uz pirmās divīzijas B grupu, no kuras pirmās vietas ieguvēja spēlēs A grupā. Uz otrās divīzijas A grupu izkritīs pirmās divīzijas B grupas vājākā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!