Foto: AFP/Scanpix
Itālijas hokeja valstsvienība piektdien kļuva par pirmo, kas garantējusi atgriešanos pasaules čempionāta augstākās divīzijas sacensībās.

Šīs sezonas pirmās divīzijas A grupas turnīrs risinās Budapeštā, kurā komandas cīnās par divām ceļazīmēm uz augstāko divīziju.

Itālijas izlase uzvarējusi visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs un smagākā tai bija tieši piektdienas cīņa, kurā ar 2:1 tika pieveikta sacensību saimniece Ungārija.

Neskatoties uz iepriekš piedzīvoto zaudējumu Ungārijai, labas izredzes uz atgriešanos augstākajā divīzijā pašlaik ir Kazahstānai. Lai garantētu vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā, tai sestdien jāuzvar Itālija.

Ja Kazahstāna zaudēs, tad sestdienas vakara spēlē ar Japānu izredzes iekļūt spēcīgāko divīzijā būs Ungārijai.

Pērn no spēcīgāko komandu vidus izkrita tieši Itālija un Kazahstāna.

Savukārt par vietas saglabāšanu pirmās divīzijas A grupā sestdien savstarpējā spēlē cīnīsies Lielbritānija un Dienvidkoreja. Lielbritānijai, lai izglābtos no izkrišanas, nepieciešams uzvarēt pamatlaikā.

Tikmēr pirmās divīzijas B grupas komandas pašlaik sacenšas Ukrainā. Tajā pēdējā kārtā Polija un Ukraina savstarpējā spēlē noskaidros, kura komanda nākamajā sezonā spēlēs A grupā, bet Lietuva un Igaunija noskaidros vienu komandu, kas izkritīs uz otrās divīzijas A grupu.

Kā ziņots, pasaules čempionāts augstākajā divīzijā maija sākumā sāksies Stokholmā un Helsinkos. Tajā 17. pavasari pēc kārtas spēlēs arī Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!