Foto: F64

Latvijas hokeja izlase nekvalificēsies pasaules čempionāta, kas piektdien sākas Minskā, ceturtdaļfinālam, uzskata bukmeikeru kantora "Olybet" eksperti.

Tam, ka Latvijas izlase iekļūs starp grupas četrām labākajām komandām, bukmeikeri dod koeficientu 7, bet tam, ka neiekļūs, - 1,06.

Jau trešo čempionātu pēc kārtas sacensības norisināsies pēc jaunā formāta - 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam. Latvijas izlase turnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Tam, ka Latvijas izlase, kvalificēsies sacensību pusfinālam, bukmeikeri pašlaik dod koeficientu 35, Latvijas iekļūšanai finālā koeficients ir 100, bet kļūšanai par čempioni - 250.

Tikmēr par sacensību galveno favorīti bukmeikeri uzskata Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas izlasi, kuras uzvarai finālā piešķirts koeficients 3,2. Savukārt nākamās reālākās pretendentes ir pašreizējā čempione Zviedrija, kā arī Kanāda, kurām abām ir koeficients 4.

Kļūšanai par čempionāta labāko vārtu guvēju un rezultatīvāko spēlētāju bukmeikeri kā favorītu virza Krievijas izlases līderi Aleksandru Ovečkinu, kuram seko pagājušā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta pirmais numurs Nātans Makkinons no Kanādas.

"Olybet" bukmeikeri ar vienādu varbūtību un koeficientu 4,9 prognozē, ka par Latvijas izlases labākajiem vārtu guvējiem kļūs Zemgus Girgensons un Kaspars Daugaviņš, bet par Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju varētu kļūt pieredzējušais Herberts Vasiļjevs, kam tiek atvēlēts koeficients 4,2.

Pasaules čempionāts Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!