Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miķelis Rēdlihs negrasās uzņemties līdera lomu valstsvienībā gaidāmajā pasaules čempionātā Čehijā, jo galvenais ir sekmīgs komandas sniegums, pauda pats spēlētājs.

"Nekad neuzņemos līdera lomu, tas nestrādā," atzina Rēdlihs, noliedzot, ka šogad komandā varētu pildīt vadošā spēlētāja lomu. "Uzskatu, ka esam komanda, tāpēc spēlēju kā komandā."

Rēdlihs norādīja, ka arī ģērbtuvēs viņš nav tas spēlētājs, kurš centīsies uzmundrināt pārējo komandu. "Drīzāk ar savu spēli cenšos parādīt pārējiem, ka jāturpina cīnīties."

"Labākās spēles sanāk tieši tad, kad vairāk koncentrējos uz maču, maksimāli mēģinu izlikties spēlē un pildu trenera uzdevumus un norādījumus," stāstīja uzbrucējs.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas valstsvienība pārbaudes mačos Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros ar Francijas izlasi ceturtdien piedzīvoja zaudējumu ar 1:2, bet piektdien piekāpās ar 0:1. Savukārt savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas tika aizvadītas EHC turnīrā, Latvijas izlase ar 1:2 piekāpās un ar 1:0 pārspēja Baltkrieviju.

EHC turnīra turpinājumā Latvija piektdien un sestdien izbraukumā aizvadīs cīņas ar Norvēģiju. Savukārt 24. un 25.aprīlī "Arēnā Rīga" gaidāmas pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi.

"Saprotams, ka būs grūtas spēles," skaidroja Rēdlihs. "Šobrīd treniņos piestrādājam pie vairākuma izspēles."

Pēdējās četrās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase guvusi vien trīs vārtus.

"Vairāk jāmet pa vārtiem, jāiet uz tiem. Skaidrs, ka gūstam maz punktus, taču tas jālabo," pauda Latvijas valstsvienības uzbrucējs, kurš pašlaik spēlē vienā uzbrucēju maiņā kopā ar Lauri Dārziņu un Jāni Spruktu. "Lai arī savā starpā esam spēlējuši ilgi un saspēlējušies arī esam, īsti neesam labākajā fiziskajā formā. Mūsu maiņai jāuzlabo spēle."

Miķelis Rēdlihs šo sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", kur 60 spēlēs guva 11 vārtus un veica 21 rezultatīvu piespēli, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -8.

Rīgas "Dinamo" šogad nekvalificējās izslēgšanas turnīram, regulārajā sezonā 60 mačos izcīnot 77 punktus. Rīgas klubs sezonas beigās Austrumu konferencē ierindojās 12.pozīcijā.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!