Foto: AP/Scanpix

Viena "laika" dēļ "instagramā" Vācijas hokeja izlases vārtsargu Tomasu Graisu var izslēgt no olimpiskās komandas, ziņo vietējie mediji.

Graiss kā "patīk" atzīmējis ierakstu šajā sociālajā tīklā, kurā Ādolfs Hitlers salīdzināts ar ASV prezidenta vēlēšanās zaudējušo Hilariju Klintoni, vēsta vācu sporta portāls "Sport1".

Graiss pielicis "laiku" Hitlera attēlam ar parakstu: "nekad neesmu ticis arestēts, nekad neesmu ticis notiesāts, nevainīgs, kā Hilarija Klintone". Par šo izgājienu vārtsargs var tikt izslēgts no Vācijas olimpiskās izlases. Viņam ir paticis arī attēls, kurā pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps attēlots kā kareivis, ar zobenu vienā un Klintones galvu otrā rokā.

Kad attiecīgajam "Instagram" ierakstam pievērsa uzmanību Vācijas Hokeja savienība, Graiss savu "laiku" noņēma.

"Tas, kurš šādi uzvedas, nevar būt izlases spēlētājs Phjončhanā. Sportisti ir ļoti svarīgas personas sabiedriskajā arēnā, un politiskajam ekstrēmiskam nedrīkst būt nekā kopīga ar sportu," paziņojis Vācijas Olimpiskās komitejas prezidents Alfonss Hormans.

Ņujorkas "Islanders" spēlējošais Graiss 2018. gada olimpiskajās spēlēs gan tāpat diez vai piedalītos, jo Nacionālā Hokeja līga (NHL) atteikusies atbrīvot hokejistus uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!