Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase bija pavisam tuvu, lai sensacionāli apspēlētu pasaules čempioni Zviedriju, tomēr viņi atspēlējās un viņi pelnīti uzvarēja, sacīja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase dramatiskā B grupas cīņā Bratislavā ar rezultātu 4:5 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai, zaudējot cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

"Šī bija lieliska spēle. Esmu pārliecināts, ka no līdzjutēju skatu punkta tā bija ar augšām un lejām, īpaši tajā trakajā trešajā periodā," Hārtlija teikto Latvijas žurnālistiem tiešraidē demonstrēja "Latvijas Televīzija" (LTV).

Latvijas valstsvienībai, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bija nepieciešama uzvara pamatlaikā, tāpēc pie neizšķirta rezultāta 4:4 treneris pieņēma lēmumu mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

"Mēs zinājām, ka mums vajag uzvarēt pamatlaikā, tāpēc darījām visu, kas iespējams. Mēs parādījām, ka nekad nepadodamies. Trešajā periodā es jutu, ka mēs varam radīt sensāciju, bet viņi atspēlējās un pelnīti uzvarēja," turpināja Hārtlijs. "Katrā spēlē mēs bijām ļoti tuvu. Jā, mēs pieļāvām kļūdas, taču visi ļoti centās."

Latvijas izlases labā trīs vārtus guva Roberts Bukarts, bet vienu reizi precīzs bija Jānis Jaks.

"Roberts aizvadīja ļoti nozīmīgu spēli. Viņš ir labs metējs un labi redz vārtus. Viņš sarūpēja mums svarīgus vārtus un deva iespēju uzvarēt," atzina Hārtlijs.

Līdz ar neveiksmi Latvija zaudēja pat teorētiskas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. Čempionāta noslēgumā latvieši otrdien cīnīsies ar Norvēģiju.

"Mums ir palikusi viena spēle, kurā cīnīsimies kā jau latvieši to dara. Domāju, pierādījām, ka varam cīnīties ar lielām hokeja nācijām. Protams, ir lietas, kas jāuzlabo kā jau jebkurai mazai hokeja valstij. Rītdien mēģināsim dod iespējas visiem, bet sportā galvenais ir uzvarēt, ko mēs vēlamies paveikt," secināja kanādiešu speciālists.

"Domāju, ka spēlējām pietiekami fiziski. Patika tas, cik disciplinēti spēlējām. Nebija neviena, kurš necīnījās. Tas, kā viņi cīnījās par savu valsti, ir neticami. Esam paveikuši lielas lietas un bijām pelnījuši vairāk, bet tāds ir sports," atzīmēja Latvijas izlases treneris.

Latvijas hokejisti pasaules čempionātu otrdien noslēgs ar maču pret Norvēģijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!