Foto: F64

Otrdien Latvijas hokeja izlases sāks treniņus piektdien ekspluatācijā nodotajā "Daugavas" stadiona ledus hallē, kur spēļu dalībnieki trenēsies pasaules čempionātam hokejā, pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš atklāja, ka hokeja izlases no dažādām valstīm ir "izsēdējušas" pašizolācijas termiņu un ir gatavas sākt darbu treniņos pirms pasaules čempionāta. Severs uzsvēra, ka visas hokeja izlases stingri ievēro "burbuļa principu" un cilvēku plūsmas nekrustojās, lai saglabātu drošu Covid-19 vidi.

Kā atzīmēja Severs, čempionātam gatavas arī spēļu arēnas - Olimpiskais sporta centrs un "Arēna Rīga". Arī ledus ir sagatavots čempionāta vajadzībām, bet, kā sacīja Severs, īsto ledus kvalitāti pārbaudīs treniņu process, noslodze uz ledus. Par ledus kvalitāti čempionāta laikā turpinās rūpēties ledus eksperti.

Savukārt par iespējām ļaut čempionātu vērot klātienē pilnībā vakcinētām personām gala lēmumu noteiks Ministru kabinets. Severs norādīja, ka rīcības komitejā par šo jautājumu bija diskusijas, taču nekādu lēmumu nepieņēma, jo esošais Covid-19 regulējums nosaka, ka čempionāts drīkst notikt bez skatītājiem klātienē.

Jau vēstīts, ka tikai piektdien ekspluatācijā nodota "Daugavas stadiona" ledus halle.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!