Pēc pasaules čempionāta, kas risinās Rīgā, grupu turnīra pēdējām spēlēm kļuvuši zināmi visi ceturtdaļfināla pāri.

Priekšsacīkstēs A grupā pirmo vietu ieguva Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas hokejisti, kuriem tagad gaida duelis ar B grupas ceturto komandu – Kanādu. Savukārt A grupas otrā labākā komanda Šveice par vietu pusfinālā cīnīsies ar Vāciju, kas aizlika kāju priekšā Latvijai.

B grupā pirmo vietu ieguva ASV, kas ceturtdaļfinālā spēlēs pret A grupas ceturto labāko komandu Slovākiju. Vēl vienā ceturtdaļfināla duelī gaidāms lielvalstu duelis – Somija spēlēs pret Čehiju.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli risināsies ceturtdien, 3. jūnijā. Pulksten 16:15 "Arēnā Rīga" spēlēs ASV un Slovākija, bet paralēli OSC ledus laukumā - Šveice un Vācija. Vakarā pulksten 20:15 "Arēnā Rīga" spēlēs SOmija un Čehija, bet OSC ledus laukumā nūjas krustos KOK un Kanādas hokejisti.

Turpinājumā gan nav zināms, kuru pāru uzvarētāji tiksies pusfinālā. IIHF turnīra reglaments nosaka, ka pēc ceturtdaļfināla spēlēm četras pusfināla dalībnieces tiek sarindotas pēc ranga, ņemot vērā grupu turnīra kopvērtējumu. Pēc šī ranga pirmā vieta tiekas ar ceturto un otrā ar trešo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!